Sport

Lewandowski îi ia fața lui Karim Benzema și în Liga Campionilor. Recordul stabilit de atacantul polonez

Deja lider al marcatorilor în La Liga, cu două reușite mai mult decît Benzema, Lewandowski îl depășește pe francez și în Liga Campionilor.
07.09.2022 | 23:52
Lewandowski ii ia fata lui Karim Benzema si in Liga Campionilor Recordul stabilit de atacantul polonez
Dublele reușite de Mbappe și Haaland l-au ambiționat pe Robert Lewandowski. Care a răspuns cu o triplă. Și l-a lăsat în urmă pe Karim Benzema în ierarhia all-time din Champions League.
ADVERTISEMENT

Xavi și FC Barcelona au tras tare pentru a-l aduce, de la Bayern Munchen, pe Robert Lewandowski. Iar insistența, iată, le este răsplătită. Pe toate fronturile. Polonezul a avut impact imediat. Pe plan intern. Dar și în Liga Campionilor. Acolo unde a devenit unicul ocupant al locului 3 în ierarhia all-time.

Robert Lewandowski profită de accidentarea lui Karim Benzema și îi ia fața francezului

La primele sale apariții în tricoul celor de la FC Barcelona, Robert Lewandowski nu a marcat. Vorbim despre primele trei partide amicale, cu Real Madrid, Juventus și New York Red Bulls.

ADVERTISEMENT

Xavi însă nu era deloc îngrijorat. Poate și pentru că știa că jucătorii săi au nevoie de un pic de timp pentru a se reobișnui să joace pentru un vârf autentic. Lucru pe care nu l-au mai experimentat după plecarea lui Suarez.

Probabil că nici polonezul nu avea emoții că va convinge. Și a folosit întâlnirile amintite, ca și antrenamentele, pentru a le oferi colegilor reperele necesare unei colaborări fructuoase.

ADVERTISEMENT

A spart gheața în acel 6-0 cu UNAM Pumas, pentru tradiționalul Trofeu Juan Gamper, pus în joc, anual, de catalani, înaintea startului de stagiune. Meci în care a dat și primele sale pase decisive. Două la număr.

Și dacă în prima rundă din La Liga n-a marcat, FC Barcelona remizând, 0-0, cu Rayo Vallecano, acela avea să fie ultimul meci fără reușite. Pentru el și echipa catalană.

ADVERTISEMENT

De-atunci, trupa lui Xavi a marcat de măcar trei ori în fiecare partidă de campionat. Iar în două dintre ele, a înscris de 4 ori. În partidele din urmă Lewandowski a înscris câte o dublă.

Cu Sevilla, în acel 3-0 din ultima rundă, doar o dată. Suficient însă pentru a se instala, alături de Iago Aspas, pe prima poziție a clasamentului golgeterilor din La Liga. La două lungimi de Karim Benzema, liderul atacului campioanei, Real Madrid.

ADVERTISEMENT

Golgeter, după prima runda, și o premieră

Cu francezul era la egalitate și în ierarhia all-time a marcatorilor din Liga Campionilor. Karim a ieșit însă, accidentat, în prima repriză, la meciul de marți, cu Celtic (3-0).

Iar Lewandowski a profitat din plin. A izbutit o triplă contra lui Plzen, și, cu 89 de goluri, ocupă acum, singur, la 3 lungimi de Karim, locul trei.

Mai mult, după prima etapă este liderul ierarhiei marcatorilor în Liga Campionilor. Depășindu-i pe Mbappe, Haaland și Shved, care au reușit câte o dublă marți. Performanță egalată astăzi de Zielinski, contra lui Liverpool. Dar și de Richarlison, de la Tottenham, contra lui Marseille.

În plus, Lewandowski izbutește și o premieră pentru Champions League. Mai exact, devine primul jucător din istorie care-și trece în cont hat-trick-uri cu trei echipe diferite! Este vorba despre Borussia Dortmund, Bayern Munchen și FC Barcelona.

ADVERTISEMENT