Lewandowski, prioritate zero la Madrid. Care sunt oamenii cheie ai operaţiunii

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Cele mai citite
22/03/2018, 13:40
Lewandowski, prioritate zero la Madrid. Care sunt oamenii cheie ai operaţiunii GALERIE FOTO

Devine tot mai limpede de la o zi la alta faptul că ţinta principală a lui Real Madrid pentru această vară nu este brazilianul Neymar, ci atacantul polonez al lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski. Preţul afacerii este estimat la suma de 150 de milioane euro pentru jucătorul în vârstă de 29 de ani.

Însă aducerea lui Lewandowski la Madrid nu este deloc o operaţiune facilă pentru şefii lui Real Madrid. Aceasta deoarece conducerea lui Bayern ştie că polonezul e legat de clubul german până în vara lui 2021 şi nu are nici cea mai mică intenţie de a se priva de serviciile celui care reprezintă o garanţie pentru goluri.

Totuşi, ar exista în cadrul acestei operaţiuni câteva personaje cheie, care pot duce la happy-end în favoarea Realului. Primul este chiar subiectul acţiunii, jucătorul polonez. Lewandowski a declarat mereu că s-a simţit de minune la Bayern, însă doreşte o nouă provocare în carieră. Iar un club precum Real Madrid greu spre imposibil să fie respins. Concluzia este că Lewa vrea să vină din vară la Madrid.

Si Zidane este pentru, în cazu în care va rămâne

Al doilea om important este noul agent al jucătorului, care a renunţat la serviciile unui compatriot fără nume mare şi acum e impresariat de un rechin în domeniu, israelianul Pini Zahavi, cel care a avut o contribuţie însemnată şi în aducerea lui Neymar de la Barca la PSG, comsionul său fiind de 12 milioane euro. Zahavi i-a promis jucătorului să aibă răbdare, pentru că se va rezolva. Al treilea e, evident, omul care dă banii, adică preşedintele lui Real, Florentino Perez. El l-a vrut pe Lewandowski încă din vara lui 2013, după ce Realul lui Mourinho a fost făcut KO, cu patru goluri ale polonezului, de către Borussia Dortmund. Însă jucătorul deja se înţelesese cu Bayern şi nu a mai întors lucrurile.

Al patrulea, dar numai dacă va rămâne din vară, ar fi antrenorul Zinedine Zidane, care este total pentru Lewandowski în locul englezului Harry Kane. Plecarea lui Benzema, favoritul său, este certă, aşa că Lewandowski ar fi mutarea perfectă. Şi ultimul pe listă, dar foarte important, e Karl Heinz Rummenigge, din conducerea lui Bayern, care a participat la diferitele transferuri între cele două părţi, Kroos la Real, Xavi Alonso la Bayern, dar care a spus că Lewandowski e esenţial la Bayern. Însă dacă jucătorul nu mai doreşte să stea ar fi mai bine să fie vândut, pentru că important e să ai în lot doar jucători care sunt cu gândul numai la Bayern.

Ştirea MOMENTULUI

Cine transmite la TV Valencia – Juventus, din grupele Champions League! “Liliecii” nu se tem de Ronaldo

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×