Sporturi

Lewis Hamilton a câștigat al 6-lea titlu de campion mondial! Este aproape de a bate mai multe recorduri ale lui Schumacher și este cel mai bine plătit pilot din istorie

03.11.2019 | 22:49
Lewis Hamilton a câștigat al 6-lea titlu de campion mondial! Este aproape de a bate mai multe recorduri ale lui Schumacher și este cel mai bine plătit pilot din istorie
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton este campion mondial din nou, după ce a terminat pe locul 2 în Marele Premiu al Statelor Unite, antepenultimul din acest sezon. Acesta este al treilea titlu consecutiv pentru britanic și al 6-lea din carieră, care a obținut peste 500.000.000 de dolari în carieră și a devenit cel mai bine plătit pilot de Formula 1 din istorie.

Lewis Hamilton, al 6-lea titlu de campion mondial din carieră

Lewis Hamilton a terminat pe locul 2 în Marele Premiu al Statelor Unite și este foarte aproape de a doborî mai multe recorduri deținute de Michael Schumacher, legendarul pilot de curse. Schumacher are 91 de victorii la Grand Prix-uri, în timp ce Hamilton are 84, ultima mare victorie a pilotului neamț a fost în 2006, când s-a impus la Marele Premiu al Chinei. Schumacher a fost pe podiumul Grand Prix-urilor de 155 de ori, în timp ce Hamilton a fost de 149 de ori.

ADVERTISEMENT

Michael Schumacher are 7 titluri mondiale în carieră, iar Hamilton a ajuns la al 6-lea titlu mondial și speră să doboare recordul deținut de neamț. În aceste sezon, Lewis Hamilton a câștigat 11 curse dintr-un total de 84.

  • 34 de ani a împlinit Lewis Hamilton pe 7 ianuarie
ADVERTISEMENT

Hamilton e cel mai bogat pilot de curse din istorie

Lewis Hamilton se poate mândri cu faptul că este cel mai bogat pilot de curse din istorie, iar câștigurile lui din Grand Prix-uri sunt estimate la peste 500.000.000 de dolari. Britanicul l-a devansat pe Schumacher, care a câștigat din Formula 1 464.000.000 de dolari. Spre deosebire de alți atleți, piloții de curse își câștigă cei mai mulți bani din salariile pe care le primesc decât din contracte de sponsorizări.

Hamilton a luat în vedere și retragerea din Formula 1, dar nu a precizat când se va întâmpla momentul: „Este foarte clar că nu voi fi aici o viață și atunci când veți vedea că rezultatele mele nu mai sunt atât de bune, vă veți da seama că este momentul ca eu să mă retrag. Nu mă bântuie gândul, dar sunt decis în proporție de 25%”.

  • 10 curse a câștigat Lewis Hamilton în acest sezon: Bahrain, China, Spania, Monaco, Canada, Franța, Marea Britanie, Ungaria, Rusia, Mexic
ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri