Sport

Lewis Hamilton a primit o veste incredibilă. Ce se întâmplă cu pilotul de Formula 1

31.12.2020 | 11:01
Lewis Hamilton a primit o veste incredibila Ce se intampla cu pilotul de Formula 1
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton a primit cea mai bună veste la final de an, după ce a câștigat un nou titlu mondial și a egalat recordul lui Michael Schumacher. Marele pilot de Formula 1 a primit una dintre cele mai importante distincții din partea Marii Britaniei.

Lewis Hamilton a fost înnobilat în Marea Britanie, fiind promovat la rangul de cavaler pe lista persoanelor onorate de Anul Nou, după ce a devenit campion mondial în Formula 1 pentru a șaptea oară.

ADVERTISEMENT

Ba, mai mult, britanicul a doborât și recordul de victorii deținut tot de Michael Schumacher, iar primul şi singurul pilot de culoare din categoria regină a motorsportului, în vârstă de 35 de ani, a încheiat un sezon de excepţie, scurtat de pandemia de coronavirus.

Lewis Hamilton a devenit Sir. Cum a primit cea mai onoare din partea reginei Elisabeta a II-a

Lewis Hamilton a intrat într-un grup privilegiat, alături de alți sportivi incredibili precum Sir Alex Ferguson sau Sir Bobby Charlton. Propunerea înaintată reginei Elisabeta a II-a a venit de la inițiativa unui grup de parlamentari britanici, care în luna noiembrie i-a cerut lui premierului Boris Johnson ca Hamilton să fie ridicat la rangul de cavaler.

ADVERTISEMENT

Idealul cavaleresc a fost întotdeauna alături de Lewis Hamilton, care provine dintr-o familie modestă. Marele pilot de Formula 1 a dedicat victoria sa din 15 noiembrie, obţinută în Turcia, „copiilor şi tuturor celor pentru care este important să vadă acest lucru“, îndemnându-i: „Visaţi imposibilul, urmaţi-vă visul, nu vă îndoiţi niciodată de voi“, a declarat britanicul la finalul cursei.

Lista de Onoare de Anul Nou în Regatul Unit evidenţiază realizările excepţionale în diferite domenii, în special în sport, lumea spectacolului şi politică, precum şi contribuţiile unui mare număr de simpli cetăţeni. Lista cu propuneri este creată de prim-ministru şi supusă aprobării din partea Reginei Elisabeta a II-a. Anul acesta, numeroase premii au fost decernate celor care au căutat soluţii pentru problemele puse de pandemia de coronavirus, anunţă Agerpres.

ADVERTISEMENT

Ce piloți de Formula 1 au mai fost decorați de regina Angliei

Această distincție deosebită primită de Lewis Hamilton este cu atât mai importantă cu cât, dintre cei zece piloți britanici de Formula 1 care au cucerit titlul mondial, doar Triplul campion al lumii Jackie Stewart, acum în vârstă de 81 ani, a mai primit titlul de Sir (cavaler). Pentru Lewis Hamilton, această onoare deosebită vine într-un moment în care fanii săi au sugerat că nu este destul de apreciat în Marea Britanie, iar Coroana a vrut să îi certifice în sfârșit meritele.

Pilotul echipei Mercedes, adulat şi controversat deopotrivă, a devenit un apărător fervent al egalităţii, al diversităţii, al cauzei animalelor şi al mediului, făcând multe declaraţii în acest sens în cursul anului, legate de drepturile omului, democraţie şi lupta împotriva rasismului. Deși a fost atacat pentru situația sa fiscală deoarece trăiește în Monaco, pilotul de Formula 1 a făcut dovada că plăteşte o sumă importantă pentru impozite în Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Jackie Stewart, regretatul triplu campion mondial australian Jack Brabham a avut, de asemenea, parte de această onoare, la fel ca şi britanicul Stirling Moss, care a încetat din viaţă în primăvara acestui an, considerat cel mai mare pilot care nu a reuşit să cucerească titlul în Formula 1.

ADVERTISEMENT