Sport

Lewis Hamilton, campion mondial în Formula 1! De ce este considerat urmașul lui Schumacher

28.10.2018 | 23:03
Lewis Hamilton campion mondial in Formula 1 De ce este considerat urmasul lui Schumacher

Britanicul Lewis Hamilton este considerat de colegii săi din Formula 1 drept noul Michael Schumacher, urmașul celebrului pilot german, care a câștigat șapte titluri mondiale în cariera sa. Lewis Hamilton tocmai a izbutit să și-l adjudece pe cel de-al cincilea, de o manieră absolut devastatoare față de Sebastien Vettel, demonstrând că dacă există în Formula 1 cineva care poate să îl detroneze pe Schumacher acesta nu poate fi decât el.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton

Lewis Hamiltonnu este însă doar un as al pistei la volanul monopostului său Mercedes, ci și un personaj cu totul aparte. Spre deosebire de Schumacher britanicul este un nonconformist, despre care tabloidele din Regat și nu numai au avut mereu marfă spectaculoasă. Hamilton nu vrea să fie constrâns în nici un fel de tipare sau de reguli și forța lui fantastică erupe ca un vulcan numai atunci când i se dă libertate să își conducă viața așa cum vrea el.

De se spune despre Lewis Hamilton că este urmașul lui Michael Schumacher! A luat al 5-lea titlu mondial în Formula 1

Cel mai bun exemplu de dată recentă în ceea ce privește zborul de pasăre liberă pentru Hamilton a fost săptămâna dinaintea Marelui Premiu al Singapore. Toată săptămâna de dinaintea cursei Lewis a fost numai pe avioane, pentru că și-a mai descoperit o pasiune, prezentarea de modă și a mers la două ședințe, la New York și Shanghai, primele din viața sa. Multă lume a speculat că va claca din cauza oboselii, însă Hamilton a luat cursa pe cont propriu și a câștigat fără drept de apel.

Toată viața britanicului pare desprinsă din romanele de acțiune. Încă din copilărie pentru Hamilton nimic nu a fost normal, ca în alte case. La doar 2 ani părinții săi au decis să se separe. Mama sa era albă, tatăl de culoare, dar Lewis, care a ieșit evident ceva mixt, spune că el se consideră tot o persoană de culoare. Până la 12 ani a locuit cu mama și cu surorile sale, după care s-a mutat la tată. Acesta i-a cumpărat o mașină cu radiocomandă, iar Lewis s-a înscris într-un program de studiu al celor de la McLaren, cărora le-a promis că într-o zi le va conduce mașinile.

Promisiunea făcută la opt ani a devenit realitate

La cinci ani s-a apucat de karate, nesuportând ideea că ar putea fi umilit sau bătut de copii mai mari. Iubește mult și fotbalul, fiind fan Arsenal, dar și cricketul și la școală a fost în echipa colegiului cu Ashley Young, fundașul lui Manchester United. La opt ani s-a apucat de karting și a devenit imediat campion. Atunci l-a întâlnit, pentru un autograf, pe Ron Dennis, team-managerul de la McLaren și i-a spus: “Mă numesc Lewis Hamilton și să țineți minte că într-o zi o să conduc mașinile voastre”. Managerul i-a spus că așteaptă să fie sunat peste nouă ani, pentru a vedea ce se poate face. Și Hamilton s-a ținut de cuvânt.

Lewis Hamilton – urmașul lui Michael Schumacher. Britanicul a câștigat al cincilea titlu mondial în Formula 1

Hamilton este încă o dată regele Formulei 1. A reușit dubla 2017-2018, la fel ca în 2014-2015
Hamilton este încă o dată regele Formulei 1.

Și-a început traseul în Formula 1 la McLaren, unde avea să și câștige primul titlu de campion mondial. Aceasta avea să se întâmple în 2007. McLaren l-a luat într-un program special de pregătire încă din 1998, după mai multe victorii ale lui Hamilton în cursele de karting. Mai mult, celebra casă de pariuri Ladbrokes a lansat un pariu incredibil când actualul campion avea doar 12 ani: cotă 40/1 că va câștiga o cursă de Formula 1 până la 23 de ani și titlul mondial cotă 150/1 până la 25 ani.

Cel mai tânăr campion mondial din istorie

Până la a intra în scuderia McLaren în 2007 Hamilton și-a făcut mâna în Formula Renault și Formula 3, dovedind că este un mare talent care poate ajunge departe. La 22 de ani pariul cu victoria într-o cursă de Formula 1 s-a dovedit câștigător încă din al treilea Mare Premiu din cariera sa. Avea să încheie anul pe un fantastic loc 2 în clasamentul mondial la prima sa experiență. Un an mai târziu însă nimic nu a mai stat în calea britanicului, care a devenit la 23 de ani cel mai tânăr campion mondial din istoria Formulei 1, iar pariul cu cotă 150/1 a devenit și el câștigător.

Pe 28 septembrie 2012 Hamilton a anunțat că nu va prelungi contractul cu McLaren și că va semna pentru Mercedes, în speranța că va putea reveni în lupta pentru un nou titlu mondial. Dar pentru această performanță a trebuit să aștepte sezonul 2014. Hamilton avea să reușească o dublă victorie, 2014-2015, demonstrând că Formula 1 și-a găsit un nou șef autoritar. Chiar dacă în 2016 nu a mai câștigat devenise clar că britanicul este MVP-ul Marilor Premii. După un singur an de pauză, în 2017, avea să câștige al patrulea titlu, iar acum a adăugat a cincea izbândă, devenind al doilea în ierarhia campionilor, după Michael Schumacher, cu șapte succese.

A fugit de plata taxelor în Elveția și apoi în Principatul Monaco

Lewis Hamilton a părăsit de mult ca reședință Marea Britanie. După ce a stat o perioadă în Elveția, acolo unde mai au case și Michael Schumacher sau Fernando Alonso, s-a mutat în Monaco, raiul lipsei de fiscalitate. Hamilton a acuzat dur statul britanic de excesivitatea taxelor impuse. Din acest motiv a ales să plece de acasă și să se stabilească într-o țară cu fiscalitate foarte redusă. Presa de acasă însă a scos la iveală faptul că pilotul a evitat să plătească și cele 5 milioane euro taxe de la cumpătarea avionului său privat, care a costat 20 de milioane euro. Averea lui Hamilton este estimată în momentul de față la 170 de milioane euro. Dar cu siguranță va continua să urce vertiginos, pentru că noua înțelegere cu Mercedes, până în 2020, înseamnă un salariu anual de 40 de milioane euro.

Lewis Hamilton și Nicole Scherzinger au fost împreună până în 2013. Atunci s-a rupt totul
Lewis Hamilton și Nicole Scherzinger au fost împreună până în 2013

La capitolul amoros Hamilton a avut relații aproape în exclusivitate numai cu cântărețe și cu fotomodele. O singură femeie din viața sa nu a intrat în această categorie. Cea mai lungă relație, cu despărțiri și reveniri în mai multe rânduri, a fost cea cu solista trupei Pussycat Dolls, Nicole Scherzinger. Însă în 2013 cei doi au încheiat definitiv și de atunci colecția de trofee feminine a lui Hamilton s-a mărit, însă nici una nu a rezistat mai mult de șase luni, iar fotomodelul Veronica Valle a declarat că pilotul este nebun de-a dreptul, ieșindu-și din minți pe neașteptate și având un comportament care nu odată înfricoșează. Pe lista de cuceriri au mai figurat Kelly Osbourne, Ruby Rose, Cara Delevigne, Lily Allen, Elijah Wood, Demi Lovato, Joe Jonas și Drew Barrymore, iar ultima este cântăreața Niki Minaj.

Nu a găsit încă femeia care să-l așeze la casa lui

La un moment dat Hamilton a apelat la o platformă online pentru întâlniri destinată numai vedetelor și creată de fratele actriței Dakota Johnson, dar nici așa nu pare a fi întâlnit marea dragoste a vieții, care să îl cumințească și să îi fure cu adevărat inima. Nu puțini sunt cei care susțin că acest lucru nu se va întâmpla niciodată și că Lewis Hamilton, unul dintre cei mai râvniți burlaci din lume nu va ajunge să aibă vreodată o soție, ci doar o colecție de aventuri.

Avionul privat al lui Hamilton. A costat 20 de milioane euro E acuzat de evaziune fiscală de 5 milioane euro
Avionul privat al lui Hamilton. A costat 20 de milioane euro

Hamilton a devenit de câțiva ani vegan, explicația fiind că emisia de gaze și poluarea sunt o mare nenorocire pentru planetă, iar din această cauză vegetația are mari probleme. La care se adaugă, spune el consumul de carne de vacă mult peste cerințe fiind tăiate animale fără discernâmânt din partea celor care o fac. Iar vacile pentru a se hrăni consumă multă iarbă, care este foarte necesară pentru ozonificare și combatarea emisiilor de gaze. Totodată, Lewis a devenit și cântăreț, având un cântec sub pseudonimul XNDA alăuri de celebra Christina Aguilera. Piesa Pipe arată că Hamilton nu e deloc străin de muzică.

CIFRELE LUI LEWIS HAMILTON

Născut pe 7 ianuarie 1985

Numărul mașinii de concurs: 44

4 titluri de campion mondial

81 pole position – record mondial

71 victorii, la 20 în urma lui Michael Schumacher

132 clasări pe podium