Sport

Lewis Hamilton, cel mai bogat sportiv din Marea Britanie! Are o avere de 260 milioane euro și l-a depășit pe David Beckham

14.05.2020 | 11:52
Lewis Hamilton cel mai bogat sportiv din Marea Britanie Are o avere de 260 milioane euro si la depasit pe David Beckham
Lewis Hamilton, cel mai bogat sportiv din Regatul Marii Britanii! Are o avere de 260 milioane euro și l-a depășit pe David Beckham. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton este cel mai bogat sportiv de pe teritoriul Marii Britanii, cu o avere de 260 de milioane euro. Hamilton a adăugat încă 45 de milioane de euro sezonul trecut, când a cucerit un nou titlu de campion mondial cu Mercedes.

Lewis Hamilton e ținta celor de la Ferrari

Lewis Hamiltoneste considerat de specialiștii Marelui Circ drept o țintă importantă pentru scuderia Ferrari, care a anunțat despărțirea în această vară de germanul Sebastian Vettel. Însă și Mercedes e pregătită să îi ridice câștigul anual lui Hamilton, pentru a nu-l pierde, la 70-75 milioane euro.

ADVERTISEMENT

În topul celor mai bogați sportivi, pilotul de Formula 1 îl are în urma sa pe David Beckham, unul dintre starurile din fotbalul englez ai ultimilor 25 de ani, retras acum din activitate. Din sport, David Beckham a adunat în jur de 220 milioane euro, în 2013, la momentul retragerii.

Are șase titluri de campion mondial, la unul de recordul lui Schumacher

Lewis Hamilton are șase titluri de campion mondial și mai are nevoie de un succes, pentru a egala recordul germanului Michael Schumacher, cu Ferrari, iar cu alte două titluri ar deveni numărul 1 all time în istoria Formulei 1.

ADVERTISEMENT

Sunt performanțe posibile pentru pilotul britanic, mai ales dacă ne gândim că și vârsta îl avantajează, el având acum 35 de ani, o etate care îi poate permite în acest sport să mai rămână activ cel puțin câțiva ani.

Pe locul doi la sportivi în activitate e un jucător de golf

La capitolul sportivi în activitate, Hamilton este urmat în clasamentul „bogăției” de numărul 1 în golful mondial, nord-irlandezul Rory McIlroy, care se apropie de 200 milioane euro cu cele 40 de milioane dobândite în ultimul sezon.

ADVERTISEMENT

Pe treapta a treia se află boxerul Anthony Joshua, care are acum în jur de 135 milioane euro, după ce a scos din bursele sale anul trecut nu mai puțin de 75 de milioane.

Cel mai bogat tânăr sportiv este Gareth Bale

Această ierarhie a fost stabilită de Sunday Teams, care a alcătuit și un top al celor mai bogați tineri sportivi britanici sau care activează pe teritoriul Regatului, înțelegând vârste de la 30 de ani (inclusiv) în jos.

ADVERTISEMENT
Lewis Hamilton, cel mai bogat sportiv din Regatul Marii Britanii! Are o avere de 260 milioane euro și l-a depășit pe David Beckham. Ierarhia sportivilor până în 30 de ani. Foto: The Sun

La acest capitol fotbalistul lui Real Madrid, galezul Gareth McBale, este lider, cu 150 milioane euro, urmat de Anthony Joshua, cu 135 milioane, și de francezul Paul Pogba, cu 75 de milioane.

ADVERTISEMENT