Sport

Lewis Hamilton, în lacrimi după ce a câștigat pentru a 9-a oară la Silverstone. Ce a declarat britanicul

Lewis Hamilton a făcut istorie după câștigarea Marelui Premiu al Marii Britanii. Pilotul nu și-a putut stăpânii emoțiile și a început să plângă în hohote.
07.07.2024 | 20:46
Lewis Hamilton in lacrimi dupa ce a castigat pentru a 9a oara la Silverstone Ce a declarat britanicul
Lewis Hamilton, îl lacrimi după ce a câștigat pentru a 9-a oară la Silverstone. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton continuă să bată record după record în Formula 1. Britanicul s-a impus „acasă” și a câștigat primul Grand Prix după aproape 3 ani, în decembrie 2021 fiind ultimul cucerit.

Lewis Hamilton, în lacrimi după ce a câștigat pentru a 9-a oară la Silverstone

Celebrul pilot de curse a făcut istorie prin victoria de la Silverstone. Este a 9-a oară când termină pe primul loc și și-a depășit recordul de victorii, unde se afla la egalitate cu Michael Schumacher, cu 8 victorii.

ADVERTISEMENT

Cursa a fost una nebună, britanicul reușind să preia conducerea raliului în turul 40, în momentul în care restul piloților au intrat la boxe pentru un schimb de pneuri. Ajuns în acea postură, Hamilton nu a mai cedat „teren” și a reușit la final să-l devanseze pe Max Verstappen. Podiumul a fost completat de Lando Norris.

La sfârșitul cursei, Hamilton nu a putut să-și stăpânească emoțiile și a izbucnit în plâns, chiar în brațele tatălui său. Această cursă a fost una specială, fiind ultima „acasă” cu actuala echipă, pilotul urmând să facă pasul către Ferrari.

ADVERTISEMENT

„Nu mă pot opri din plâns! Din 2021, în fiecare zi mă trezesc să lupt, să mă antrenez, să-mi pun mintea la sarcină și să muncesc cât de mult pot cu această echipă uimitoare.

Aceasta este ultima mea cursă aici cu această echipă uimitoare și am vrut să o câștig pentru ei. Sunt mereu recunoscător tuturor celor din acest grup. Toți fanii noștri sunt incredibili, v-am putut vedea tur cu tur în timp ce veneam și nu există nicio senzație mai mare decât să termin aici în față.

ADVERTISEMENT

Este atât de greu pentru oricine, dar important este cum continui să te ridici și să sapi adânc chiar și atunci când simți că ești la fundul butoiului. Dar lucrul important este că am oameni grozavi în jurul meu care continuă să mă susțină pe mine și pe echipa mea. De fiecare dată când vin și îi văd și depun efortul care m-a încurajat cu adevărat să fac același lucru”, a declarat Hamilton la sfârșitul cursei.

Cât va câștiga Hamilton la Ferrari

Lewis Hamilton are 39 de ani și a simțit că este momentul potrivit să facă o schimbare în cariera sa de pilot în Formula 1. Britanicul este de la 13 ani în echipa Mercedes. Locul unde a devenit unul dintre cei mai mari sportivi din istorie, atunci când a câștigat cele 7 titluri mondiale.

ADVERTISEMENT

Faptul că Lewis Hamilton va semna cu Ferrari însemnă că acesta va primi ceva mai puțini bani decât la actuala echipă. Scuderia îi va achita britanicului un salariu de 50 de milioane de euro pe an, notează Gazzetta dello Sport. Asta înseamnă cu 10 milioane de euro mai puțin decât ce primea Lewis de la Mercedes.

După datele din 2023, Max Verstappen este cel mai bine plătit pilot de Formula, cu 70.000.000 de euro. Lewis este pe locul secund cu cele 60.000.000 de euro de la Mercedes, iar pe locul trei se clasează veteranul Fernando Alonso. Spaniolul primește 35 de milioane de euro de la Aston Martin. Sumele includ salariul de bază al pilotului plus bonusurile în funcție de performanțe.

ADVERTISEMENT