Sport

Avertismentul lui Lewis Hamilton la prezentarea noului monopost Mercedes: “Stați să vedeți ce se va întâmpla în 2022”. Video

Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, a participat la lansarea monopostului Mercedes pentru sezonul 2022 și a lansat un avertisment înaintea unui noi ediții de Campionat Mondial.
19.02.2022 | 10:07
Avertismentul lui Lewis Hamilton la prezentarea noului monopost Mercedes Stati sa vedeti ce se va intampla in 2022 Video
Lewis Hamilton a condus pentru prima dată noul monopost Mercedes pe circuitul de la Silverstone. Sursa foto: Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team
ADVERTISEMENT

Echipa de Formula 1 Mercedes și-a lansat monopostul W13 pentru sezonul 2022, iar la prezentare au participat și cei doi piloți, britanicul Lewis Hamilton, de șapte ori campion mondial, și compatriotul lui George Russell, venit de la Williams.

Lewis Hamilton este pregătit să facă un nou sezon excelent

Britanicul campion mondial în 2008, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 și 2020, a recunoscut că și-a pierdut încrederea în diriguitorii FIA, dar a promis că va da tot ce are mai bun în sezonul care începe pe 20 martie, cu Marele Premiu al Bahrainului.

ADVERTISEMENT

Mercedes și-a prezentat noul monopost pe circuitul de la Silverstone, iar primul care a ieșit pe traseu a fost Russell. El și Hamilton vor mai testa bolidul pe circuitele din Barcelona și Bahrain, urmând să parcurgă, în total, 100 de kilometri.

Lewis Hamilton: „2021 nu a fost cel mai bun al meu. Stați să vedeți ce se va întâmpla în 2022”

După ce a parcurs câteva ture de circuit, Hamilton a stat de vorbă cu presa. „Evident că a fost o perioadă dificilă pentru mine”, a recunoscut multiplul campion mondial, conform dailymail.co.uk, referindu-se la tot ce a urmat ultimei etape din sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

M-am deconectat de la rețelelel de socializare. Am avut toată familia în jurul meu, a fost o ocazie rară să fim toți împreună. A fost nevoie de timp pentru a digera ce s-a întâmplat.

Încă este greu să înțelegi pe deplin totul, dar ceea ce nu te omoară te face mai puternic”, a continuat el, referindu-se la modalitatea de a petrece timpul după ultima etapă din 2021.

ADVERTISEMENT

M-am concentrat pe antrenamente, să fiu sănătos și să mă bucur de timpul liber. La finalul unui sezon, te întrebi dacă ești dispus să depui, din nou, efortul necesar pentru a fi campion mondial. Mulți oameni subestimează ceea ce înseamnă asta.

Vrei să-ți sacrifici timpul? Acesta este un proces mental normal pentru mine, dar a fost agravat de un factor semnificativ. Și în sportul pe care l-am iubit toată viața a fost un moment în care mi-am pierdut puțin încrederea.

ADVERTISEMENT

Dar sunt o persoană hotărâtă și îmi place să cred că, în timp ce momente ca acesta ar putea defini cariera altora, refuz să las asta să o definească pe a mea, așa că m-am concentrat să fiu cel mai bun posibil și să mă întorc mai puternic.

Dacă vă gândiți că tot ceea ce ați văzut la sfârșitul anului trecut a fost tot ce am putut eu mai bine, stați să vedeți ce se va întâmpla în 2022”, a mai declarat Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton vrea să se asigure că este cea mai bună versiunea a lui văzută vreodată

Hamilton s-a referit și la ultima etapă din sezonul trecut. „Nu am mai văzut înregistrarea cursei. Dar mi s-au derulat imagini în minte în săptămânile care au urmat. Acum, nu vreau să mă mai gândesc la asta, ci să merg înainte.

Nu putem schimba trecutul și nimic nu va schimba vreodată felul în care m-am simțit în acele momente. Trebuie să ne asigurm că acest lucru nu se va mai întâmpla nimănui din acest sport.

Salut tot ceea ce a făcut FIA, dar trebuie să ne asigurăm că vedem acele schimbări și reguli aplicate în mod corect și consecvent. Cheia este responsabilitatea. Încrederea poate fi pierdută intr-o clipă, dar pentru câștigarea ei este nevoie de o perioadă lungă de timp.

Reformele sunt primul pas în acest sens, dar încă nu este schimbat totul. Trebuie să vedem acțiuni și va dura timp, dar în prezent nu mă concentrez pe acest aspect.

Depun fiecare gram de energie și timp pentru a mă asigura că sunt cel mai bun pe care l-ați văzut vreodată”, a încheiat braitanicul de șapte ori campion mondial.

ADVERTISEMENT