Sport

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Belgiei de la Spa! Dezamăgire mare pentru Ferrari. Cursa a fost afectată de un accident groaznic. Video

30.08.2020 | 18:20
Lewis Hamilton a castigat Marele Premiu al Belgiei de la Spa Dezamagire mare pentru Ferrari Cursa a fost afectata de un accident groaznic Video
ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, a câștigat Marele Premiu al Belgiei. Britanicul își mărește avansul în fruntea clasamentului și este uriaș favorit la un nou titlu de campion mondial. 


UPDATE, 30 august, ora 18:00. Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Belgiei. Britanicul a condus toată cursa, iar coechipierul Valtteri Bottas nu a putut să îi pună probleme britanicului. Podiumul a fost completat de Max Verstappen. 

ADVERTISEMENT

Ferrari a fost o dezamăgire cruntă în acest weekend. Sebastian Vettel și Charles LeClerc au încheiat pe locurile 13 și 14. Coșmarul Scuderiei continuă în 2020. În schimb, Renault a obținut un rezultat foarte bun: locurile 4 și 5 pentru Ricciardo și Ocon.

Clasament după Marele Premiu al Belgiei: 

Cursa nu a fost lipsită de incidente. Antonio Giovinazzi și George Russell au fost implicați într-un accident uriaș care a dus la apariția safety-car-ului. Din fericire, ambii piloți au ieșit nevătămați din monopost.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO:


UPDATE, 29 august, ora 17:00. Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Belgiei. El va fi urmat pe grila de start de Valtteri Bottas și Max Verstappen. Pe locul patru a încheiat Ricciardo.

Pentru Ferrari este din nou o prestație dezamăgitoare. Sezonul catastrofal continuă la “Scuderia”, iar Vettel și LeClerc au încheiat pe locurile 13 și 14. Cursa va avea loc duminică, de la ora 16:00.

ADVERTISEMENT

Top 10: 


De mai bine de două luni SUA se află într-un fel sub o formă de război civil între populaţia albă şi cea de culoare, urmare a unor acţiuni ale poliţiei soldate cu moartea unor cetăţeni de culoare.

Zilele trecute, un poliţist din Wisconsin l-a împuşcat de şapte ori în spate pe James Blake, amplificând amploarea luptelor de stradă. Urmare a noilor incidente sportivii de culoare au decis să nu se mai prezinte la meciuri sub formă de protest.

ADVERTISEMENT

Marele Premiu al Belgiei nu va fi boicotat de Lewis Hamilton

În ciuda faptului că este singurul pilot de culoare din Formula 1 și a fost mereu un aprig luptător al mișcării antirasiste, Lewis Hamilton a anunțat că nu va boicota Marele Premiu al Belgiei, care se va desfășura în acest week-end.

”Sunt foarte mândru de ce fac ei acolo, iar eu încerc să fac tot posibilul aici. Voi continua să discut cu Formula 1 pentru a vedea cum putem acționa pentru a continua să trezim conştiinţele şi să ajutăm această mişcare”, a declarat sextuplul campion mondial.

De altfel, britanicul a luat startul în cele două ședințe de antrenament de vineri în vederea pregătirii cursei de duminică de la Spa Francorchamps. În prima parte a pregătirii, Hamilton a avut al doilea timp, el fiind devansat doar de coechipierul său de la Mercedes, Valtteri Bottas.

Finlandezul a ținut să aibă o prestație de excepție în ziua în care a împlinit 31 de ani și a reușit să-și întreacă mai bine cotatul partener. Al treilea timp al sesiunii a fost realizat de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Cei doi piloți Ferrari, Charles Leclerc și Sebastian Vettel, au încheiat pe 14 și 15.

În cea de-a doua ședință, piloții de la Meercedes au lăsat-o mai moale și au terminat abia pe 3 – Hamilton și 6 – Bottas. Cel mai rapid în sesiune a fost Verstappen, urmat de australianul de la Renault, Daniel Ricciardo. Ferrari a avut iar o prestație modestă: Leclerc – 15 și Vettel – 17.

Toate cele 10 echipe au semnat noul Concorde Agreement care va guverna Formula 1 din 2021 până în 2025. Contractul stabilește regulile comerciale ale Marelui Circ, a fost introdus în premieră în anul 1981.

ADVERTISEMENT