Lewis Hamilton, victorie la Monza! Este noul LIDER al ierarhiei F1

Gabriel Esanu    Ionut Neamţu   
în Masini
04/09/2017, 00:02
Lewis Hamilton, victorie la Monza! Este noul LIDER al ierarhiei F1

Lewis Hamilton a dominat categoric în Marele Premiu al Italiei, la Monza, şi a obţinut victoria într-o cursă pe care a condus-o de la un capăt la celălalt, după ce a plecat pe locul doi. Pentru ca Mercedes să îşi desăvârşeacă dominaţia pe terenul celor de la Ferrari, Valtteri Bottas, colegul lui Hamilton, a terminat pe locul doi, în faţa lui Sebastian Vettel, care a prins ultimul loc pe podium. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea celelalte jocuri din preliminariile CM 2018 din restul grupelor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Bottas a ţinut aproape de Hamilton şi a terminat la mai puţin de cinci secunde în spatele coechipierului său, în timp ce restul piloţilor s-au chinuit în spatele celor doi. Peste 36 de secunde a avut Vettel în spatele câştigătorului cursei. Ricciardo, Raikkonen, Ocon, Stroll, Masa, Perez şi Verstappen au completat top 10. Acesta din urmă a revenit după ce căzuse pe ultimul loc, după o pană.

A fost o nouă cursă plină de probleme pentru Fernando Alonso, care în cele din urmă a trebuit să se retragă din cauza problemelor tehnice. În aceeaşi situaţie s-au aflat şi Ericsson, Vandoorne şi Palmer.

După această victorie, Lewis Hamilton acumulează 238 de puncte în clasamentul piloţilor şi reuşeşte să îi ia faţa cu trei puncte lui Sebastian Vettel. Bottas rămâne şi el în cursa pentru titlul mondial, cu 197 de puncte până acum. Ricciardo este pe 4, cu 144 de puncte, iar Raikkonen pe 5, cu 138.

Închide ×