Sport

Lewis Hamilton și Serena Williams, patroni la Chelsea?! Reacția pilotului: „Unchiul meu este un mare fan al ‘Blues’. E o oportunitate grozavă”

Septuplul campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton și legenda tenisului feminin, Serena Williams se alătură ofertei lui Sir Martin Broughton de a cumpăra campioana Europei la fotbal, Chelsea.
23.04.2022 | 11:48
Lewis Hamilton si Serena Williams patroni la Chelsea Reactia pilotului Unchiul meu este un mare fan al Blues E o oportunitate grozava
Serena Williams şi Lewis Hamilton ar putea deveni patroni la Chelsea
ADVERTISEMENT
23-04-2022
08:58

Reacția lui Lewis Hamilton despre preluarea lui Chelsea

Deși este un fan înărit al lui Arsenal, Lewis Hamilton nu exclude să investească la Chelsea. Pilotul de la Mercedes are chiar un motiv extrem de bun să facă acest lucru. Unchiul său, Terry, a fost din totdeauna un mare fan al „albaștrilor”.

„Sunt fan al fotbalului de când eram copil, am jucat fotbal probabil de la patru ani până la 17 ani. Am fost în echipe în fiecare an, am fost în echipa școlii în fiecare an prin copilărie.

Am fost la numeroase jocuri. Când eram tânăr, unde locuiam, jucam fotbal cu toți copiii și câțiva prieteni apropiați la acea vreme. Îmi doream foarte mult să mă integrez, eram singurul copil de culoare de acolo.

Știu că toți copiii au susținut pe cineva diferit, unul pe Tottenham, unul pe Man Utd și îmi amintesc că am schimbat aceste echipe când eram mai mic și am ajuns acasă și sora mea a început să mă lovească în braț, spunând practic că trebuie să susțin Arsenal.

Îmi amintesc că la cinci sau șase ani am devenit un susținător al lui Arsenal, dar unchiul meu Terry este un mare fan al ‘Blues’ și am fost la atâtea meciuri cu el pentru a vedea cum joacă Arsenal și Chelsea.

În cele din urmă, sunt un fan al sportului. Este cel mai mare sport din lume, Chelsea este unul dintre cele mai mari și mai de succes cluburi din lume. Când am auzit de această oportunitate, am spus: „Uau, asta este una dintre cele mai mari oportunități de a fi parte din ceva. Este atât de grozav”, a declarat Lewis Hamilton, potrivit 90min.com.

Sir Martin Broughton, unul dintre cei trei investitori interesați să cumpere de la Roman Abramovich clubul Chelsea, vine cu aliați surpriză. Lewis Hamilton și Serena Williams vor contribui cu câte 10 milioane de lire sterline. Dar, dincolo de bani, desigur, speră ca numele lor să fie decisiv în alegerea finală.

Lewis Hamilton vrea să fie acționar la Chelsea, deși este fan Arsenal

Gruparea lui Broughton este una dintre cele trei entități rămase în cursa pentru a cumpăra Chelsea de la oligarhul rus Roman Abramovich. Și avea nevoie de nume importante pentru a-și crește șansele de reușită.

ADVERTISEMENT

Mai cu seamă după ce Todd Boehly, cel care deține și echipa de baseball LA Dodgers, făcuse deja o mutare. Și l-a cooptat pe fostul pe fostul cancelar George Osborne.

Iar grație imaginii aduse de acesta, potrivit Sky, devenise favorit la cumpărare în fața lui Broughton. Ca și a lui Stephen Pagliuca, cel care este proprietar al echipei din NBA Boston Celtics.

ADVERTISEMENT

Iar Broughton a dat rapid o lovitură de imagine. Inițial l-a convins pe septuplul campion mondial de Formula 1 să i se alăture. Iar acesta a acceptat chiar dacă este fan Arsenal. Și spune că se va implica în eforturile de ”promovare a diversității, echității și incluziunii”.

A pus pe masă 10 milioane de lire sterline. O sumă similară a anunțat că va investi și fostul număr unu mondial WTA Serena Williams. Cu care Broughton avea, de asemenea, contacte strânse de săptămâni bune.

ADVERTISEMENT

Lewis Hamilton și Serena Williams, într-un club select

Lewis Hamilton și Serena Williams nu sunt singurele nume mari cooptate de Broughton. Acesta a adunat deja câțiva investitori importanți din întreaga lume.

Un exemplu este familia Rogers, o companie canadiană de media și telecomunicații. Iar un altul este familia Tsai din Taiwan. Care are deja participații serioase în lumea sportului. Și deține mai multe echipe de baseball, între care cea mai celebră este NY Mets.

ADVERTISEMENT

Dacă oferta lui Sir Martin Broughton de a prelua Chelsea va avea câștig de cauză, Hamilton și Serena ar merge pe urmele lui LeBron James. Care este și el investitor în Premier League. Starul NBA deține un pachet de acțiuni la Liverpool din 2011.

ADVERTISEMENT