Sport

Lewis Hamilton, campion în Marele Premiu de la Silverstone. Cursa a fost întreruptă după o ciocnire cu Max Verstappen. Video

Rivalii Hamilton și Verstappen au fost protagoniștii unui accident grav în primul tur al Marelui Premiu de la Silverstone. Liderul clasamentului mondial, nevoit să abandoneze.
18.07.2021 | 19:40
Lewis Hamilton campion in Marele Premiu de la Silverstone Cursa a fost intrerupta dupa o ciocnire cu Max Verstappen Video
ADVERTISEMENT
18-07-2021
16:38

Lewis Hamilton câștigă Marele Premiu de la Silverstone și relansează lupta pentru titlu

Lewis Hamilton a profitat de abandonul rivalului său, Max Verstappen – accidentat chiar în primul tur – și a obținut o victorie importantă în Marele Premiu de la Silverstone.

Imediat după trecerea liniei de finish, pilotul celor de la Mercedes a făcut, spre bucuria fanilor veniți să-l susțină, un tur de onoare cu drapelul britanic. Această victorie îl aduce la doar 5 puncte în spatele liderului și relansează, practic, lupta pentru titlu.

Nici nu s-a dat bine startul cursei, că Max Verstappen, plecat din pole-position, a fost agățat pe roata dreapta de Lewis Hamilton, în încercarea acestuia de a-și recupera poziția de lider.

În urma impactului puternic, olandezul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un parapet. Din fericire, a reușit să iasă pe propriile picioare din mașină, semn că nu a suferit o accidentare gravă, dar medicii au decis să-l transfere de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

În schimb, pilotul britanic al celor de la Mercedes a fost găsit vinovat pentru acest incident și a primit o penalizare de 10 secunde. Cursa a fost reluată la 17:42, ora României, cu Leclerc de la Ferrari pe prima poziție, urmat de Hamilton și Lando Norris.

Hamilton și Verstappen s-au ciocnit în primul tur al Marelui Premiu de la Silverstone

După un duel scurt în debutul Turului 1, septuplul campion mondial a încercat să atace decisiv roata stânga-faţă a monopostului Mercedes, dar a atins-o pe cea din dreapta-spate a monopostului Red Bull.

ADVERTISEMENT

Suspensia maşinii s-a rupt aproape instantaneu, iar Max Verstappen a ieşit în decor, printr-un viraj, lovind cu putere barierele de protecţie ale circuitului de la Silverstone. În așteptarea unui verdict din partea comisarilor de cursă, echipele s-au acuzat reciproc.

Leclerc, „beneficiarul” accidentului. A trecut la conducere

Toată vina e a lui Hamilton, nu trebuia să se afle în acea poziție. E unul dintre cele mai rapide viraje din lume, nu poți să faci așa ceva, e un gest murdar. A fost un accident uriaș.

ADVERTISEMENT

Era virajul lui Max. Bine că a scăpat viu. Acum face niște investigații, pare în regulă. Sper că Federația va lua măsurile potrivite”, a răbufnit șeful Red Bull, Christian Horner.

Chiar dacă a primit o sancțiune de zece secunde, Hamilton rămâne la părerea că vina i-a aparținut în totalitate rivalului său. „Eu aveam prim-planul, clar. A cotit spre mine, i-am făcut loc. Mi-am riscat viața”, susține pilotul britanic al celor de la Mercedes.

ADVERTISEMENT

De incident a profitat monegascul Charles Leclerc de la Ferrari, care, plecat de pe locul al patrulea al grilei, a preluat imediat conducerea. Este urmat, însă, de Lewis Hamilton şi coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas.

ADVERTISEMENT