Sport

Lewis Hamilton și restul… Salariul astronomic pe care îl câștigă cel mai bine plătit pilot din Formula 1

12.02.2021 | 15:33
Lewis Hamilton si restul Salariul astronomic pe care il castiga cel mai bine platit pilot din Formula 1
ADVERTISEMENT

Campionul mondial din Formula 1, Lewis Hamilton, încasează un salariu astronomic de la Mercedes-AMG Petronas Motorsport. Nici un alt pilot din circuitul mondial nu câștigă măcar jumătate.

Veniturile anuale ale britanicului depășesc 45 de milioane de euro, conform publicației The Sun.

Chiar dacă există o ușoară contradicție vizavi de moneda în care este plătit pilotul, după conversia dintre lira Sterlină și moneda europeană, veniturile nete ale lui Hamilton se ridică la 45.250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Salariu astronomic pentru Lewis Hamilton. Următorii 3 piloți din top nu egalează veniturile britanicului

Sursa citată a realizat un Top 10 al celor mai bine plătiți piloți din Formula 1, iar concluzia este că veniturile următorilor trei piloți nu egalează remunerația lui Lewis Hamilton.

Astfel, Max Verstappen (Red Bull Racing), cu venituri în valoare de 20.710.000 de euro anual, Charles Leclerc (Ferrari) și Daniel Ricciardo (McLaren), ambii cu câte 11.600.000, însumează 43.910.000 de euro, cu 1.340.000 mai puțin decât Hamilton.

ADVERTISEMENT

Interesant este că, potrivit jurnaliștilor britanici, veniturile pilotului echipei Mercedes-AMG Petronas Motorsport vor fi anul acesta mai mici cu aproximativ 1,5 milioane comparativ cu 2020.

Din 2023, salariile piloților vor fi plafonate

Sezonul 2021 va fi penultimul în care echipele de Formula 1 își pot remunera piloții fără vreo limită de salariu. Conform platformei autosport.com, începând cu sezonul 2023, bugetul pentru salariile piloților nu va putea depăși suma de 40 de milioane.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă că, spre exemplu, dacă pilotul principal va încasa 30 de milioane, cel de al doilea pilot al echipei nu va putea fi remunerat cu mai mult de 10 milioane.

Cel mai bine plătit pilot al momentului, Lewis Hamilton, are 36 de ani și a cucerit anul trecut al 7-lea titlu suprem în ”Marele Circ”, egalând recordul de trofee deținut anterior de germanul Michael Schumacher.

ADVERTISEMENT