Sport

Lewis Hamilton, ținta atacurilor rasiste după accidentul cu Verstappen: ”Suntem dezgustați”

Pilotul englez Lewis Hamilton a fost jignit pe rețelele de socializare după victoria de la Silverstone. Este acuzat că a provocat intenționat accidentul cu Max Verstappen.
19.07.2021 | 16:58
Lewis Hamilton tinta atacurilor rasiste dupa accidentul cu Verstappen Suntem dezgustati
ADVERTISEMENT

Pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton, a câștigat, duminică, Marele Premiul al Marii Britanii, a zecea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1.

Cursa s-a desfășurat pe circuitul de la Silverstone și a fost umbrită de incidentul în care au fost implicați Hamilton și marele său rival din acest sezon, Max Verstappen, de la Red Bull.

ADVERTISEMENT

Fanii lui Verstappen l-au jignit pe englez. Echipa Red Bull i-a sărit în ajutor

Max Verstappen și Lewis Hamilton se luptă pentru titlul mondial al sezonului în Formula 1. Olandezul a plecat din pole-position la Silverstone însă, în momentele imediat următoare startului a fost atacat de Hamilton, plecat din poziția a doua pe grilă.

Cei doi s-au detașat în frunte și au rulat roată la roată. Englezul a încercat un atac pe interior, a atins roata dreapta-spate a monopostului Red Bull, iar Verstappen a ieşit în decor, unde s-a izbit violent de barierele de protecţie.

ADVERTISEMENT

Pentru a evita orice surpriză, pilotul olandez a fost transportat la spital și este în afara oricărui pericol. Fanii nu l-au iertat pe Hamilton și au încins rețelele de socializare cu mesaje jignitoare la adresa britanicului.

Atât echipa pilotului englez, Mercedes AMG, cât și Federația Internațională de Automobilism au reacționat imediat și au descalificat mesajele și pe cei care le-au postat.

ADVERTISEMENT

”Formula 1, FIA și echipa Mercedes-Amg Petronas condamnă acest comportament în cei mai duri termeni posibili. Acești oameni nu au ce căuta în sportul nostru și cerem ca cei responsabili să fie trași la răspundere pentru acțiunilor lor.

Formula 1, FIA și piloții muncesc pentru a construi un sport în care diversitatea și incluziunea au loc, iar un astfel de abuz de neacceptat trebuie sancționat și eliminat”, este mesajul comun al Mercedes și Fedrația Internațională de Automobilism, postat pe pagina de Twitter a Formula 1.

ADVERTISEMENT

Și rivalii de la Red Bull au remis un comunicat în care condamnă atitudinea celor care l-au jignit pe câștigătorul de la Silverstone.

”Chiar dacă suntem rivali pe pistă, luptăm împreună împotriva rasismului. Condamnăm orice abuz rasist asupra echipei noastre, a competitorilor noștri sau a fanilor noștri. Ca echipă, suntem dezgustați și întristați să vedem abuzul rasist pe care Lewis a trebuit să-l suporte pe rețelele sociale după coliziunea cu Max.

Nu există scuze pentru așa ceva și, cu siguranță, nu e loc pentru așa ceva în sportul nostru. Cei responsabili trebuie trași la răspundere”, au reacționat oficialii de la Red Bull Racing Honda, pe contul oficial de Twitter.

Și Max Verstappen l-a taxat pe Hamilton

Max Verstappen rămâne lider în clasamentul mondial al F1, chiar dacă nu a încheiat cursa de la Silverstone. Olandezul are un avans de 8 puncte în fața lui Hamilton, pe care l-a acuzat de lipsă de fair-play.

”Sunt bucuros că sunt ok. Foarte dezamăgit să ies din cursă astfel. Penalizarea nu ne-a ajutat cu nimic și nu face dreptate față de manevra periculoasă a lui Lewis.

Iar să sărbătorești în timp ce eu sunt în spital e lipsă de fair play, dar mergem înainte”, a scris olandezul pe contul personal de Twitter.

ADVERTISEMENT