Sport

Lewis Hamilton, victorie cu scandal la Sochi! Şi-au cerut scuze de la Bottas: “Vorbim totul după cursă”

30.09.2018 | 16:20
Lewis Hamilton victorie cu scandal la Sochi Siau cerut scuze de la Bottas Vorbim totul dupa cursa

Lewis Hamilton câştigă cursa de Formula 1 de la Sochi. Pilotul britanic a reuşit să se impună după ce a plecat din poziţia secundă de pe grilă şi l-a depăşit pe “pole man-ul” Valtteri Bottas cu ajutorul unor ordine de echipă la care finlandezul a fost nevoit să se supună. 

Din cauza acestor ordine de echipă care l-au propulsat pe Hamilton în câştigător, au apărut tensiuni în cadrul echipei Mercedes. Bottas nu a fost deloc încântat că a fost deposedat de victorie de propria sa echipă şi imediat după cursă, directorul Mercedes, Toto Wolff, s-a scuzat în faţa finlandezului: “Valtteri, a fost o zi dificilă pentru tine şi o zi dificilă pentru noi. Hai să vorbim totul după cursă”

După meci, Bottas a părut extrem de dezamăgit de tratamentul la care a fost supus de echipă şi a lansat câteva săgeţi spre coechipierul său: “A fost o zi dificilă pentru noi toţi. A fost un rezultat bun pentru echipă, dar pe plan personal a fost foarte dificil pentru mine. Lewis se luptă la titlu şi mereu avem un plan, dar asta este” 

Ultimul loc de pe podium a fost ocupat de Sebastian Vettel, care se depărtează de liderul clasamentului general, Lewis Hamilton. În acest moment, cu 5 curse înainte de finalul sezonului, britanicul are 50 de puncte şi are şanse uriaşe să câştige titlul mondial. Ar fi al 5-lea pentru el, asta în timp ce Ferrari probabil va rămâne fără titlu mondial şi în acest sezon, ultimul fiind adus de Kimi Raikkonen în 2007 pentru “La Scudderia”.

Unul din rarele momente în care Vettel a fost în faţa lui Hamilton la Sochi

O cursă remarcabilă a avut-o Max Verstappen, de la Red Bull Racing. Pilotul olandez a reuşit să urce de pe locul 19 până pe poziţia 5, în ziua în care a împlinit 21 de ani. Din sezonul viitor, Verstappen va fi pilotul principal la Red Bull şi va fi coechipier cu Pierre Gasly. Următoarea cursă va avea loc pe data de 7 octombrie la Suzuka, în Japonia.

Clasamentul cursei:

Clasamentul cursei de Formula 1 de la Sochi
Clasamentul cursei de Formula 1 de la Sochi

Clasament general piloţi: 

Clasament general constructori: 

Clasament constructori
Clasament constructori