Fructele uscate care te ajută să slăbești sănătos și sunt ideale pentru a preveni semnele de îmbătrânire. Li se mai spune ”aurul tinereții” și sunt o sursă extraordinară de colagen.
Cine nu și-ar dori să fie mereu tânăr? Ei bine, acest lucru este imposibil, însă, asta nu înseamnă că nu te poți menține în formă. Fructele sunt cel mai bun aliat dacă vrei să arăți și să te simți bine, iar cele uscate pot face minuni pentru tenul tău.
Chiar dacă românii nu sunt mari consumatori de fructe uscate, nutriționiștii recomandă introducerea lor în alimentație. Dincolo de nutrienți și vitamine, unele fructe uscate sunt benefice în procesul de slăbire.
Nucile caju sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamine, proteine și colagen. Consumate cu regularitate, ca gustare între mese, acestea pot încetini procesul natural de îmbătrânire. În plus, au efect și asupra greutății și stării generale de sănătate.
Nucile caju nu sunt populare în rândul consumatorilor din România. De obicei, românii preferă migdalele sau alunele, fără să știe cât de benefice pot fi nucile caju. Acestea conțin multe fibre și proteine, ceea ce ajută la prelungirea senzației de sațietate.
De departe, unul dintre cele mai mari beneficii ale nucilor de caju este conținutul de colagen. Este cunoscut faptul că acesta conferă elasticitate pielii și o ajută să se mențină sănătoasă.
Pe lângă colagen, nucile de caju mai conțin și cupru, un alt mineral esențial. Datorită cuprului și a colagenului din compoziție, aceste fructe uscate încetinesc procesul de îmbătrânire și te ajută să ai o piele radiantă.
Nucile de caju nu au beneficii doar asupra pielii. Introduse în alimentație, acestea reduc tensiunea musculară și te ajută să te bucuri de un somn odihnitor. De asemenea, aceste fructe uscate susțin și sănătatea cardiovasculară, având un efect benefic asupra ritmului cardiac.
Studiile au arătat că nucile de caju pot reduce nivelul de colesterol rău ”LDL”. Datorită acizilor grași mono-saturați, aceste fructe oleaginoase favorizează creșterea colesterolului HDL ”bun”.