Life

Lia, fiica regretatului Petrică Moise, a murit. Artista era internată în spital cu Covid-19, la fel ca tatăl său

Fiica regretatului cântăreț de muzică populară din zona Banatului Petrică Moise a murit la vârsta de 51 de ani din aceeași cauzaă ca artistul.
13.10.2021 | 09:59
Lia fiica regretatului Petrica Moise a murit Artista era internata in spital cu Covid19 la fel ca tatal sau
Lia, fiica regretatului Petrică Moise, a murit. Artista era internată în spital cu Covid-19, la fel ca tatăl său. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Durere dure în familia lui Petrică Moise, artistul care a murit săptămâna trecută după ce s-a infectat cu noul tip de coronavirus. Bărbatul era nevaccinat.

Prin aceeași situație a trecut și fiica sa cea mică, Lia Moise, care locuia împreună cu vedeta. Aceasta, care era la rândul ei interpretă de muzică populară, era internată la spital.

ADVERTISEMENT

După mai multe zile petrecute la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, din păcate, solista a încetat din viață. Avea 51 de ani.

Fiica artistului bănățean Petrică Moise a murit. Lia a încetat din aceeași cauză ca tatăl ei

Potrivit opiniatimisoarei.ro, Petrică Moise și fiica sa, Lia, nu erau vaccinați împotriva Covid-19. Cei doi au ajuns la spital în stare gravă, cu plămânii extrem de afectați.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale au depus toate eforturile necesare pentru a le salva viața, dar din păcate organismul lor a cedat la distanță de o săptămână.

Sursa menționată mai devreme mai arată că, cei doi soliști de muzică populară din zona Banatului locuiau în aceeași casă.

ADVERTISEMENT

În momentul de față rudele Liei Moise se ocupă de pregătirile pentru înmormânatare, după ce săptămâna trecută l-au îngropat pe tatăl ei.

Petrică Moise (74 de ani) a fost condus pe ultimul drum de cei apropiați, regretatul artist fiind înmormântat în cimitirul din satul natal Chișoda, județul Timiș.

ADVERTISEMENT

Cine a fost regretatul artist Petrică Moise

Petrică Moise s-a născut într-o familie de paori bănăţeni, fiind unicul fiu a lui Aurel şi Persida Moise. Și-a descoperit pasiunea pentru muzică pe când era mic copil și așa a ajuns să fie îndrumat de profesoara Gertruda Catona.

A absolvit în anul 1966 Liceul de muzică şi arte plastice din Timişoara, la clasa de instrumente de percuţie, iar apoi a ajuns student la Conservatorul de muzică Gheorghe Dima din Cluj.

În plus, în aceași perioadă a fost component al ansamblului Mărţişorul al Casei studenţilor din Cluj. În anul 1997 solistul vocal Petrică Moise și-a început activitatea la ansamblul Doina Timişului al Casei studenţilor.

Totodată, a făcut parte și din Ansamblul Timişul al Casei de cultură a municipiului Timișoara. Așa a devenit artist liber profesionist.

Regretatul solist a fost unul dintre cei mai apreciați din Banat, fiind un adevărat slujbaș al cântecului popular pe scenele de la noi din țară, dar și din străinătate.

ADVERTISEMENT