News

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre recalcularea pensiilor! Lista pensionarilor care beneficiază de măriri

30.03.2019 | 11:59
Lia Olguta Vasilescu anunt despre recalcularea pensiilor Lista pensionarilor care beneficiaza de mariri

Anunț bombă pentru milioane de români! Lia Olguța Vasilescu a făcut declarații despre recacularea pensiilor românilor. Casa Națională de Pensii a anunțat că aceasta a început încă de pe data 1 octombrie și va dura până pe data de 30 septembrie 2019. În luna septembrie, fostul ministru al Muncii a declarat că: “Legea pensiilor – săptămâna viitoare urmează să fie trimisă în avizare interministerială. Am avut o perioadă de o lună în care am stat în dezbatere publică.”

Lia Olguța Vasilescu, anunț despre recalcularea pensiilor

Olguța Vasilescu anunță oficial recalcularea pensiilor! Cei care vor beneficia de acest lucru sunt: foștii angajați din minerit, siderurgie, construcții, căi ferate și alte domenii care se încadrează în grupele de munca I și II. Mai exact, este vorba de aproximativ 100.000 de pensionari. Perioada desfășurării, potrivit Casei Naționale de Pensii, este cuprinsă între 1 octombrie și 30 septembrie 2019.

”Vă dau un exemplu la mineri: până acum se împărţea la un stagiu complet de cotizare de 30 de ani, acum la 20, ceea ce duce la o creştere a pensiei cu o treime. Şi alţi beneficiari ai Legii 221 sunt cei care au ieşit la pensie pe Legea 163, ulterior datei de 1 ianuarie 2011, care au lucrat în condiţii speciale: furnaliştii, siderurgiştii, cei de la Metrorex.”

Lia Olguța Vasilescu, anunț important pentru români despre reclacularea pensiilor
Lia Olguța Vasilescu, anunț important pentru români despre reclacularea pensiilor

Olguța Vasilescu: “Se împarte la fel”

“Se împarte la fel, la 25, în loc de 35. Asta înseamnă o majorare de pensie la stabilirea dreptului. Creşterea va fi tot cu o treime. Peste 100 de mii de persoane sunt vizate de această modificare la legea pensiilor. Impactul e calculat la 1,3 mld lei”, a declarat Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii, citat de Antena1. În luna decembrie a anului precedent se anunța că o treime din pensii vor crește datorită recalculării.

„În iulie a apărut legea 221 pe 2018, care presupune recalcularea pensiilor, pentru cei care au lucrat în grupele de muncă, asta însemnând că vor fi creşteri. Se aplică la beneficiarii legii 192, la o parte dintre ei creşterile au fost nesemnificative, la alta nu au fost deloc. După acea lege 221 şi recalcularea care va intra în vigoare de la 1 octombrie, practic vorbim despre o creştere cu o treime, în medie, la pensie”, anun’a fostul ministru al Muncii ]nainte de perioada de desfășurare a recalculării.