News

Lia Olguța Vasilescu anunță un proiect grandios! Fonduri de peste 2 miliarde, pentru acești copii

19.04.2019 | 12:03
Lia Olguta Vasilescu anunta un proiect grandios Fonduri de peste 2 miliarde pentru acesti copii
ADVERTISEMENT

Guvernul României vrea să contruiască grădinițe cu profil sportiv! Anunțul a fost fcut chiar de purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu. Aceasta a postat un mesaj pe propriul cont de socializare în care a menționat că Guvernul a aprobat astăzi o schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv.

Guvernul vrea să construiască 1000 de grădinițe cu profil sportiv

Potrivit acesteia, este vorba despre Programul guvernamental „gROwth-investim în copii, investim în viitor”, care se va derula până la 31 decembrie 2020. Guvernul poate acorda 500 de mii de euro pentru construirea unei astfel de instituții de învățământ.

ADVERTISEMENT
  • ”Guvernul a aprobat astăzi, prin hotărâre, schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv.
  • Este vorba despre Programul guvernamental „gROwth – investim în copii, investim în viitor”, care beneficiază de o schemă de ajutor de minimis și care se va derula până la 31 decembrie 2020, cu o alocare multianuală de 2,35 miliarde lei (500 de milioane de euro).
Pot cere finantare si ONG-uri, dar si cuburi de fotbal

Finanțarea de 500 de mii de euro poate fi primită și de ONG-uri și cluburi sportive

  • Vor avea acces la finanțare persoane juridice de drept privat, inclusiv organizaţii neguvernamentale, asociaţii, fundaţii, federaţii și cluburi sportive.
  • Sprijinul va consta atât în acordarea unui ajutor de minimis de până la 500.000 euro din cheltuielile eligibile, cât și în garantarea creditelor de către stat în procent de maximum 50%.
  • Este un proiect complex, cu beneficii economice, dar și sociale, pentru că vom crea condiții astfel încât să încurajăm accesul copiilor în grădinițe concomitent cu practicarea sportului.
  • Beneficiarii acestei scheme de ajutor de stat trebuie să mențină cel puțin 10 ani activitatea în aceste grădinițe, de la data obținerii autorizației de funcționare.
  • Evaluarea şi selectarea proiectelor va fi efectuată de către o comisie formată din personalităţi marcante ale sportului românesc şi din domeniul educaţiei”, a scris Olguța Vasilescu pe Facebook.
ADVERTISEMENT