ADVERTISEMENT
News

Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la adresa Guvernului Orban: Schemă golănească, să mai poată prădui ceva

Autor: Adrian Baciu | 02.07.2020 | 08:03
Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la adresa Guvernului Orban: Schemă golănească, să mai poată prădui ceva
Lia Olguţa Vasilescu, atac dur la adresa Guvernului Orban: Schemă golănească, să mai poată prădui ceva. Sursa foto: facebook

Lia Olguţa Vasilescu, fostul ministru al Muncii în guvernarea PSD, a lansat un atac devastator la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban, după apariția programului de relansare economică.

ADVERTISEMENT

Membră în PSD din 2007 și deputat în Parlamentul țării, Vasilescu spune că planul liberal ”Reclădim România” este copiat după programul PSD, care era criticat intens de liberali.

Social-democrata nu vede cu ochi buni inițiativele economice de viitor ale PNL și spune că acest guvern Orban ar vrea să vândă la costuri derizorii companii de stat importante, precum CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța.

ADVERTISEMENT

Lia Olguţa Vasilescu atacă Guvernul condus de Ludovic Orban

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, intitulat ”Reclădim România”, lansat miercuri de PNL, nu este decât o copie a fostului program de guvernare al PSD, crede Lia Olguța Vasilescu.

”Am înțeles de la Orban că programul PSD a fost prost, că doar îl criticau zilnic când îl aplica PSD, dar e genial când îl aplică PNL. Imediat după ce au venit la guvernare au întrerupt multe programe, în general din agricultură, dar acum se laudă că le-au inventat ei doar pentru că și-au dat seama că erau bune și s-au hotărât să le aplice din nou.

ADVERTISEMENT

Ce te faci, însă, când se laudă că vor implementa și legi care sunt în vigoare cum e Legea privind reglementarea activității de telemuncă? Dacă nici măcar de asta nu știu că e implementată, când jumătate de țară a lucrat în baza ei în lunile de pandemie, ce să mai zic?”, a scris deputata PSD pe Facebook.

Vasilescu acuză guvernarea că are planuri întunecate în domeniul economic, totul ”să mai poată prădui ceva”: ”Alte lucruri le-au preluat, dar cu schemele lor golăneşti, să mai poată prădui ceva… Fondul de investiții propus de Orban nu e la fel cu al PSD care îl capitaliza cu profitul companiilor deținute de stat, și nu cu activele, cu proprietățile lor. Orban, în schimb, vrea să capitalizeze fondul direct cu participațiile statului, iar când va vinde pe bursă acțiunile fondului, va vinde, de fapt, proprietățile, activele companiilor de stat.

ADVERTISEMENT

Nu suntem chiar toți fraieri ca să nu ne prindem ce vor să facă! Uite așa veți rămâne fără CEC, Hidroelectrica, Aeroportul Otopeni, TAROM, Portul Constanța și fără tot pe ce au mai pus prietenii lor geană să ia pe bani puțini, acum, în criză, când totul de vinde pe nimic și fără că Parlamentul să poată face ceva.”, a adăugat social-democrata.

Klaus Iohannis, atacat de Olguța Vasilescu

În finalul postării sale din mediul online, Olguța Vasilescu a reacționat după declarația președintelui Klaus Iohannis, cel care a acuzat lipsa de viziune a guvernelor anterioare.

ADVERTISEMENT

”Ca sa inchei, mi se pare o marlanie sa acuzi de “lipsa de viziune” guvernele anterioare, cand tu le-ai furat peste 60 la suta din idei. Ca si cum ai plagia lucrarea unuia mai mult de jumatate si l-ai si certa ca n-a prea stiut pe unde sa puna virgulele…”

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!