News

Lia Olguța Vasilescu, decizie de ultimă oră în privința diasporei! Ce anunț a făcut fostul ministru

03.06.2019 | 16:05
Lia Olguta Vasilescu decizie de ultima ora in privinta diasporei Ce anunt a facut fostul ministru

Lia Olguța Vasilescu a anunțat o decizie de ultimă oră în privința diasporei! Astfel, Comisia juridică şi cea pentru administraţie publică vor întocmi un raport referitor la mai multe iniţiative depuse în Parlament privind votul prin corespondenţă, votul electronic, această reglementare urmând să fie adoptată până la sfârşitul sesiunii de plenul Camerei Deputaţilor. Mesajul vine după ce românii aflați în străinătate s-au plâns de proasta organizare a aelegerilor europarlamentare.

Lia Olguța Vasilescu, decizie de ultimă oră în privința diasporei!

“Am avut o solicitare din partea grupului PNL privind întocmirea raportului şi includerea pe ordinea de zi a Camerei a propunerii legislative privind modificarea legii 288/2015 privind votul prin corespondenţă, votul electronic. Am constatat că sunt mai multe grupuri care doresc să iniţieze o propunere legislativă în acest sens, motiv pentru care toate aceste iniţiative vor merge la comisiile juridică şi de administraţie şi acolo va fi decisă forma finală a raportului care va fi supusă dezbaterii plenului”

, a precizat Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului permanent.

Mai mult de atât, actualul secretar al Camerei Deputaților a susţinut că, în prezent, sunt depuse patru proiecte pe această temă şi este posibil ca şi PSD să vină cu un astfel de proiect. “Raportul urmează să fie transmis şi aprobat de plenul Camerei Deputaţilor până la sfârşitul sesiunii parlamentare.(…) Ne dorim ca acesta să fie aplicat şi la alegerile prezidenţiale”, a mai declarat Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu, decizie de ultimă oră în privința diasporei! Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu este secretar al Camerei Deputaților. sursă foto – facebook

Zecii de mii de români nu au apucat să voteze

De remarcat că în ultima perioadă au existat mai multe voci care au acuzat partidul de guvernământ în legătură cu organizarea alegerilor europarlamentare și a referendumului. Și președintele Klaus Iohannis a susținut o conferință de presă devastatoare, la trei zile după scrutin. Șeful statului le-a solicitat atunci demisia ministrului de externe, Teodor Meleșcanu, dar și a ministrului de interne, Carmen Dan pentru modul deficitar în care a avut loc votul din diaspora.

Aproximativ 400 de mii de români au reușit să voteze în străinătate. Zeci de mii de oameni au rămas însă în afara cabinelor de vot, din cauza cozilor imense din jurul secțiilor de votare. Toți au acuzat bătaie de joc a autorităților și felul în care a fost gestionat scrutinul.