News

Lia Olguța Vasilescu, explicație pentru victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO. Pe cine dă vina fostul ministru

05.05.2020 | 15:25
Lia Olguta Vasilescu explicatie pentru victoria Laurei Codruta Kovesi la CEDO Pe cine da vina fostul ministru
Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a găsit explicația pentru victoria obținută de Laura Codruța Kovesi la CEDO. Sursă foto: INQUAM Photos George Calin
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a găsit explicația pentru victoria obținută de Laura Codruța Kovesi la CEDO.

Lia Olguța Vasilescu, explicație pentru victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO

Într-o postare făcută pe contul de Facebook, Lia Olguța Vasilescu explică faptul că victoria Laurei Costruța Kovesi în procesul intentat României la CEDI i se datorează omului de afaceri George Soros.

ADVERTISEMENT

”Dacă tot nu vă explicaţi de ce pentru unii CEDO e mumă…”, a scris fostul ministru al Muncii, distribuind un material al cărui titlu este ”Homo soresensus şi infiltrarea CEDO”.

Dacă tot nu va explicați de ce pentru unii CEDO e mumă…

Posted by Lia Olguta Vasilescu on Tuesday, May 5, 2020

În articolul publicat de Cotidianul în 3 martie 2020 e explicat faptul ”diviziile lui Soros” au legătură cu schimbările legislaţiilor din numeroase ţări și sunt date mai multe exemple din state europene.

ADVERTISEMENT

Tudorel Toader spune că președintele a revocat-o pe Kovesi

”Austria, Grecia şi Italia au fost forţate să legalizeze concubinajul homosexual, Polonia este somată să favorizeze avorturile, Franţa este obligată să autorizeze schimbarea sexului în certificatele de naştere

Ungaria este constrânsă să renunţe la pedeapsa cu închisoarea pe viaţă, Rusia e sancţionată pentru că a condamnat activistele feministe Pussy Riot, Austria trebuie să legalizeze adopţia pentru cuplurile homosexuale”, se scrie în material.

ADVERTISEMENT

Fostul procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a câștigat la CEDO procesul împotriva României. Curtea a considerat că a fost o încălcare a Articolului 10 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Fostul ministrul al Justiției, Tudorel Toader, a explicat că CCR a luat o decizie şi preşedintele a revocat-o pe Laura Codruța Kovesi în baza acelei decizii. El a mai precizat că ministrul nu are drept de sesizare a CCR.

ADVERTISEMENT

Laura Codruța Kovesi a reacționat, marți, după câștigul de la CEDO și spune că decizia Curții Europene clarifică independența procurorilor, dar “mai sunt și alte lucruri pe care le lămurește”.

ADVERTISEMENT