News

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: “Primim cereri de proteste mai des decât oricând”

23.02.2021 | 22:45
Lia Olguta Vasilescu primarul Craiovei Primim cereri de proteste mai des decat oricand
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a comentat marți situația protestelor din oraș, în contextul în care mai multe acțiuni de acest gen au avut loc în mai multe orașe din țară, declarând că: “primim cereri de proteste mai des decât oricând, am avut trei solicitări de manifestație pentru aceeași zi, a trebuit să îi impărțim”.

Sindicaliștii din poliție și mai mulți reprezentanți ai Cartel Alfa au organizat mai multe acțiuni de protest în ultimele săptămânâni, nemulțumiți de înghețarea salariilor și discuțiile tot mai dese despre reducerea veniturilor bugetarilor.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au pichetat astăzi sediul Guvernului, acțiune care face parte din seria de proteste declanșate de către angajații MAI.

Lia Olguța Vasilecu: “Sunt cereri de proteste foarte multe”

“În ultima vreme sunt multe solicitări de proteste în Craiova, au solicitat în aceeași zi trei sindicate din ramuri diferite, a trebuit să îi împartă pe mai multe intervale orare, pentru a nu se suprapune.

ADVERTISEMENT

Am primit de la sindicatele din Horeca, Poliție, CFR, penitenciare. Nu este nicio mână invizibilă care îi mână pe oameni să protesteze, am evitat contactele cu liderii de sindicat tocmai să nu zică cineva că organizează PSD proteste.

Oamenii și-au dat seama că au fost mințiți, când li s-a spus că nu vor fi tăieri, că nu va fi austeritate și după doar trei luni își dau seama că nu este așa.

ADVERTISEMENT

Nu am refuzat nimănui, așa cum nu s-a refuzat nimănui o cerere de protest în Craiova, indiferent de guvernare, dar situația e inedită, atâtea cereri nu au mai fost niciodată până acum”, a declarat primarul Craiovei.

Polițiștii continuă protestele în fața Parlamentului

Polițiștii au început protestele pe 31 decembrie 2020 și au precizat că aceste acțiuni vor continua pe termen nedeterminat.

ADVERTISEMENT

„Nu putem accepta aceste măsuri de austeritate îndreptate împotriva poliţiştilor în condiţiile în care, de 8 luni, suntem în prima linie şi gestionăm măsurile împotriva pandemiei de SARS-Cov2.

Inclusiv cifrele vorbesc grăitor despre riscurile la care ne expunem zilnic, peste 12.000 de infectaţi din rândul personalului MAI şi 30 de decese.

Deficitul de personal suplinit tot de oamenii din activitate, sutele de ore suplimentare efectuate de fiecare angajat, costurile cu echipamentele de protecţie, tratamente, testări care au fost suportate integral de către angajaţi, dar şi lipsa oricăror compensaţii de care alte categorii de personal au beneficiat pe durata stării de urgenţă şi a stării de alertă, culminând cu îngheţarea drepturilor salariale din Legea 153/2017, au generat mari tensiuni şi nemulţumiri ale personalului”, se plângeau sindicaliştii în decembrie.

ADVERTISEMENT