News

Lia Olguța Vasilescu, război total cu Ludovic Orban! „Bugetari, vi se pregătește ceva”

03.09.2019 | 10:58
Lia Olguta Vasilescu razboi total cu Ludovic Orban Bugetari vi se pregateste ceva

Lia Olguța Vasilescu este într-un război total cu Ludovic Orban! Fostul ministru al Muncii nu a ezitat o clipă și a reacționat ironic după ce liderul PNL a anunțat concedieri masive la stat. „Hai cu epurarea… Nu uitati directorii! Sunt tot cei numiti de voi acum 7 ani si pe care nu i-am schimbat, dar ma gandesc ca s-au virusat in ultimii doi ani, deci… vant pe scari! Bugetari, vi se pregateste ceva!”,  a scris Vasilescu pe Facebook.

Lia Olguța Vasilescu, război total cu Ludovic Orban!

Reacția Liei Olguța Vasilescu vine după ce Ludovic Orban a anunţat în cadrul unei apariţii TV concedieri la stat. Este vorba de angajații care au intrat în sistemul public , în ultimii doi ani, despre care președintele PNL spune că nu au nici o treabă cu cariera de funcționar public.“60.000 de oameni au fost angajați în sistemul public, în ultimii 2 ani. Toți funcționarii publici de carieră, din sănătate, din învățământ, din deconcentrate, au fost puși în situația de fi conduși de politruci.

Toți angajații care au intrat pe ușa din dos trebuie să se teamă. Este un haos în toate instituțiile, cu oameni care nu au treabă cu o carieră de funcționar public. Vrem să aducem meritocrația la stat”, a precizat Ludovic Orban. Cu doar câteva zile în urmă, Lia Olguţa Vasilescu a mai avut o postare dură la adresa lui Ludovic Orban. Aceasta îl acuza pe lidrul PNL că vrea să-i pună pe români să muncească și sâmbăta.

Lia Olguța Vasilescu, război total cu Ludovic Orban! Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu îi critică pe liberali. Sursa foto – facebook

Vasilescu, acuze dure la adresa liberalilor

Astfel, un proiect de modificare a Codului Muncii, depus de un grup de parlamentari PNL în luna iunie la Camera Deputaților,  prevede că angajaţii ar putea fi chemaţi de angajatori la muncă şi sâmbăta sau duminica fără să mai beneficieze ulterior de o zi liberă. „Am depus în această săptămână, împreună cu alți colegi din PNL, un proiect de lege care oferă posibilitatea ca angajații să poată munci şi sâmbăta, dacă sunt solicitați ocazional şi acceptă acest lucru, oferindu-li-se doar o compensare financiară.

În acest caz, repausul săptămânal nu ar fi de 48 de ore, ci de minim 24 de ore”, a declarat deputatul PNL, Florica Cherecheş, unul dintre inițiatorii proiectului de lege despre săptămâna cu șase zile de lucru.