News

Lia Olguța Vasilescu, reacția acidă după moartea lui Răzvan Ciobanu: “Trebuie să fii inconştient”

02.05.2019 | 18:59
Olguța Vasilescu, replică acidă după moartea lui Ciobanu

Moartea lui Răzvan Ciobanu încinge spiritele și printre politicieni. Călin Popescu Tăriceanu a deranjat-o pe Lia Olguța Vasilescu cu postarea pe care a făcut-o pe Facebook despre moartea creatorului de modă. Acesta a spus că România trebuie să deschidă dezbaterile pe legalizarea canabisului și a etnobotanicelor, pentru că este o realitate ce nu poate fi ascunsă.

Lia Olguța Vasilescu, despre Răzvan Ciobanu: ”Trebuie să fii inconștient să te urci la volan”

În replică, Lia Olguța Vasilescu, a spus că nu legea anti-droguri este de vină pentru dramele prin care trec mulți dependenți de substanțe interzise. Aceasta și-a argumentat punctul de vedere și a dat dovadă de o vehemență rară. A spus că designerul a fost inconștient în momentul în care s-a urcat drogat la volan.

Atacul Olguței Vasilescu vine în contextul declarațiilor lui Tăriceanu, ca reacție la moartea vedetei de televiziune. Olguța, acidă, a spus: ”Trebuie să fii inconștient să te urci la volan după folosirea narcoticelor (referindu-se la moartea lui Răzvan Ciobanu – n.r.). Dacă s-ar aplica legislația nu cred că ne-am mai confrunta cu acest flagel”. Declarațiile au fost făcute prin telefon, la Antena 3.

S-au descoperit droguri în sângele lui Răzvan Ciobanu

Ce a postat Tăriceanu după moartea designerului

Tăriceanu postase un mesaj astăzi, pe Facebook, în care cere deschiderea dezbaterilor pe teme precum consumul de droguri. A mers până la ideea de a legaliza consumul de cannabis în țara noastră. ”Nu este o temă ușoară, dar nu este o temă pe care să o ascundem sub preș. Între motivele majore e și acela că politicul nu s-a implicat suficient de mult.

Asta – să o recunoaștem cu onestitate – are o explicație clară și categorică: oamenii politici evită din instinct să-și asocieze numele cu problematici ale așa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt percepuţi consumatorii de droguri, cerșetorii ori practicantele prostituției”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Liderul Senatului a mai precizat că pentru extinderea acestui flagel ar trebui luate măsuri nediscriminatorii și că oamenii ar trebui să înțeleagă situația prin care trec consumatorii de droguri atât din România cât și din afară. Vezi aici mesajul complet al lui Tăriceanu.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS