News

Lia Olguța Vasilescu sare în apărarea pensionarilor și a anunțat ce are de gând să facă. ”Este inadmisibil și nu voi tolera”

27.05.2020 | 23:51
Lia Olguta Vasilescu sare in apararea pensionarilor si a anuntat ce are de gand sa faca Este inadmisibil si nu voi tolera
ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu a sărit, miercuri, în apărarea pensionarilor și a spus că PSD va depune moțiune de cenzură dacă liberalii vor modifica în vreun fel legea pensiilor.

Lia Olguța Vasilescu nu vrea modificări la Legea pensiilor

Fostul ministrul al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, spune că va apăra cu orice preț Legea pensiilor, întrucât aceasta „nu îi privește doar pe pensionari, ci e o lege de care vor beneficia și generațiile următoare”.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, Vasilescu spune că parlamentarii PSD vor depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului în eventualitatea în care liberalii vor modifica „o singură virgulă din Legea pensiilor publice”.

Lia Olguța Vasilescu susține că Legea pensiilor nu presupunea doar creșterea punctului de pensie cu 40%, ci și o corectare a inechităților din sistem.

ADVERTISEMENT

„Dacă PNL se atinge de o singură virgulă din Legea pensiilor publice, PSD va depune imediat moțiune de cenzură! Nu vom tolera ca acest guvern să își bată joc de o lege care are o rată de acceptabilitate de 90 la sută!”, a scris Olguța Vasilescu pe pagina sa de Facebook.

Nemulțumirile fostului ministru al Muncii

Fostul ministru al Muncii spune că nu este de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor, întrucât cei care au pensii mari au și contribuit cu sume pe măsură. Afirmația vine după ce parlamentarii USR au anunțat că vor să propună o impozitare a pensiilor peste 3.500 de lei.

ADVERTISEMENT

„Nu suntem de acord cu impozitarea suplimentară a pensiilor din sistemul public! În prima ordonanță de urgență dată de guvernul PSD, în 2017, am ELIMINAT impozitul pe pensiile sub 2000 de lei și am scăzut de la 16 la 10 la sută impozitul pentru pensiile mai mari de 2000 de lei.

De asemenea, am eliminat plata CAS din toate pensiile. Dacă în sistemul public sunt și pensii mari, este pentru că beneficiarii lor au contribuit cu sume mari”, a precizat fostul ministru al Muncii.

ADVERTISEMENT

Lia Olguța Vasilescu îi cere guvernului liberal să se țină de promisiune, după ce ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, ar fi declarat în trecut că banii pentru majorarea pensiilor au fost prevăzuți în buget.

„Guvenul PNL a promis că va respecta legea, iar Vasile Cîțu a spus că banii de pensii sunt prinși în buget. În funcție de acest lucru s-a calculat deficitul acestui an și, drept urmare, guvernul s-a împrumutat la dobânzi mai mari.

Cum e posibil să se spună acum că nu mai sunt bani de pensii?”, notează fostul ministru al Muncii pe rețeaua de socializare.

ADVERTISEMENT