News

Lia Olguța Vasilescu va candida pentru un nou mandat la Primăria Craiovei. Anunțul a fost făcut de un membru al PSD Dolj

08.09.2019 | 17:06
Lia Olguta Vasilescu va candida pentru un nou mandat la Primaria Craiovei Anuntul a fost facut de un membru al PSD Dolj

Un anunț important pentru politica românească vine din direcția PSD și Craiova. Astfel, fostul primar al Băniei, Lia Olguța Vasilescu, are șanse mari să candideze pentru un nou mandat de edil al Craiovei, a anunțat un representant al PSD Dolj, prin intermediul rețelelor de socializare. Lucian Dindirică, secretar în cadrul PSD Dolj și director al Bibliotecii Județene „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova, a fost cel care a făcut anunțul privind revenirea Olguței Vasilescu în cursa pentru fotoliul de edil al orașului, arată Adevărul.

Lia Olguța Vasilescu, înapoi în cursa pentru primăria Craiovei

Anunțul privind întoarcerea Olguței Vasilescu a fost făcut la ședința Organizației Locale Sector 1 a celor de la PSD Craiova. „Să fie cu succes, ca de fiecare dată”, a fost urarea secretarului PSD Dolj. Cu toate acestea, Vasilescu a refuzat să comenteze pe acest subiect. Același lucru l-au spus și reprezentanții BPJ al PSD Dolj, care a spus că anunțul nu aparține partidului, ci doar acelui membru de partid.

Lia Olguța Vasilescu a mai câștigat de două ori alegerile de primar al Craiovei, prima dată în 2012 și a doua oară în 2016, de fiecare dată din partea PSD.

Lia Olguța Vasilescu va candida din nou pentru primăria din Craiova. Anunțul făcut de un membru PSD Dolj
Lia Olguța Vasilescu va candida din nou pentru primăria din Craiova. Anunțul făcut de un membru PSD Dolj *foto: captură facebook

Lia Olguța Vasilescu a renunțat la primărie pentru un post la Minister

Lia Olguța Vasilescu a renunțat la fotoliul de primar la începutul lui 2017, când și-a dat demisia din funcția deținută pentru a o ocupa pe cea de ministru al Muncii în guvernul condus atunci de Sorin Grindeanu. Chiar dacă PSD a demis guvernul condus de fostul lider social-democrat din Timișoara, Olguța Vasilescu și-a păstrat funcția și în guvernul Mihai Tudose.

Ea și-a continuat mandatul la Muncă și în timpul guvernării Dăncilă, dar și-a dat demisia de la Minister pe 20 noiembrie, când a fost înlocuită de Marius Budăi. Ea a renunțat la minister pentru a prelua hățurile la Transporturi, dar propunerea a fost refuzată de către președintele Klaus Iohannis. Apoi, în luna februarie a acestui an, Olguța Vasilescu a fost propusă pentru Dezvoltare. Din nou președintele s-a opus, motivând că aceasta nu ar avea experiența necesară pentru un astfel de portofoliu.