Sport

Liber la alcool la Cupa Mondială din Qatar! Fanii vor putea bea și în incinta stadioanelor

Organizatorii Cupei Mondiale din Qatar au anunțat că va fi permis consumul băuturilor alcoolice în anumite zone din interiorul stadioanelor.
07.09.2022 | 16:07
Liber la alcool la Cupa Mondiala din Qatar Fanii vor putea bea si in incinta stadioanelor
Suporterii care vor merge la Cupa Mondială din Qatar vor putea consuma alcool chiar și în incinta stadioanelor în zone bine determinate. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Veste bună pentru fanii care vor merge la Cupa Mondială din Qatar. Organizatorii au anunțat că consumul de băuturi alcoolice va fi permis în diferite zone din incinta stadioanelor unde se vor desfășura meciuri de la turneul final.

Se poate bea alcool la stadioane și în fan-zone

Cum legea islamului interzice consumul alcoolului, cea mai mare parte a suporterilor care urmează să vadă pe viu meciurile de la primul Mondial desfășurat în timpul iernii și, totodată, într-o țară musulmană își făceau griji în această privință.

ADVERTISEMENT

“Vrem ca oamenii să vină într-un număr cât mai mare și să aibă experiențe de neuitat”, a declarat Nasser Al Khater, CEO al comitetului de organizare a Cupei Mondiale din Qatar.

Totodată, în capitala Doha, la un fan-zone ce poate găzdui 40 de mii de persoane va fi permis consumul băuturilor alcoolice.

ADVERTISEMENT

Strategia privind consumul de alcool va fi definitivată curând

Nasser Al Khater a dezvăluit pentru BBC că în următoarea perioadă Qatarul finalizează strategia cu privire la problema consumului de alcool pe durata Cupei Mondiale.

Anunțul vine la doar câteva zile după vestea că fanii care au bilete achiziționate la turneul final vor putea savura o bere cu alcool într-un interval strict de patru ore: cu trei ore înaintea startului fiecărui meci și o oră după terminarea acestuia, dar nu și în timpul acestuia.

ADVERTISEMENT

Această relaxare a regulilor pe durata Cupei Mondiale este una majoră în condițiile în care Qatarul, la fel ca și celelalte țări din Orientul Mijlociu, are controale foarte stricte cu privire la consumul de alcool, care este ilegal în locurile publice.

Peste un milion de fani sunt așteptați în Qatar la Cupa Mondială

Băuturile alcoolice vor fi la discreția tuturor în zonele clar stabilite, dar nu vor putea fi disponibile pe străzile orașelor care găzduiesc meciuri de la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

“Tot ceea ce cerem noi este ca oamenii să se adune în locurile desemnate”, a mai spus șeful comitetului de organizare a turneului final.

Peste 1,2 milioane de turiști sunt așteptați în Qatar pe durata Cupei Mondiale, care se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie 2022. Au fost 40 de milioane de solicitări pentru bilete la meciurile turneului final, dintre care s-au vândut deja 2,5 milioane, iar Nasser Al Khater este optimist că toate tichetele destinate publicului larg vor fi vândute.

ADVERTISEMENT