News

Liber la deplasări în afara orașului după 15 mai! Marcel Vela a făcut anunțul: ”Puteți merge unde doriți dumneavoastră”

06.05.2020 | 23:48
Liber la deplasari in afara orasului dupa 15 mai Marcel Vela a facut anuntul Puteti merge unde doriti dumneavoastra
Marcel Vela dă liber după 15 mai. Foto: Ministru Interne Marcel Vela sediul MAI Inquam Photos Octav Ganea (4)
ADVERTISEMENT

Guvernul Orban a decis să permită deplasările cu scop turistic după 15 mai. Aici vor intra drumurile la mare, munte, sau orice alt loc din țară, conform ministrului Marcel Vela.

Hotelurile și pensiunile se redeschid după 15 mai

Desigur, hotelurile și pensiunile vor respecta mai multe reguli pentru a proteja oamenii. Conform reprezentanților hotelurilor din România, citați de Pro TV, va exista un cod de siguranță care va fi pus la punct în aproximativ o săptămână.

ADVERTISEMENT

Trebuie să facem un set de reguli clare agreate și de Ministerul Sănătății, prin care să fie în siguranță și angajații noștri, dar și clienții și atunci oamenii vor începe să aibă încredere”, a declarat Călin Ilie, președintele Federației Patronatelor din Industria Hotelieră.

Marcel Vela ne asigură că vom putea merge la pescuit sau la pădure

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a avut un mesaj și mai categoric pentru un român care l-a întrebat pe pagina oficială de Facebook dacă va putea merge la pescuit împreună cu soția.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu puteți. După 15 mai, puteți să o faceți oricând și oriunde, eu vă doresc fir întins”, a explicat Vela, lăsând să se înțeleagă că după 15 mai românii vor putea vizita liniștiți orice destinație turistică.

Un alt român a vrut să fie sigur că poate merge la pădure împreună cu familia și a primit același răspuns din partea lui Vela: ”Puteți merge din 15 mai unde doriți dumneavoastră, evident, respectând regulile: să păstrați distanța socială, să aveți materiale de protecție.

ADVERTISEMENT

Va trebui să îndepliniți condițiile de igienă, să vă spălați des pe mâini și să faceți tot ce ați făcut și până acum pentru a opri răspândirea noului Coronavirus”.

Așadar, românii vor putea să meargă în vacanță , însă autoritățile îi roagă să respecte cu sfințenie toate regulile pe care le vor impune autoritățile după 15 mai.

ADVERTISEMENT