News

Liber la sport! Ordinul privind deschiderea sălilor de fitness a fost publicat în Monitorul Oficial

13.06.2020 | 10:38
Liber la sport Ordinul privind deschiderea salilor de fitness a fost publicat in Monitorul Oficial
ADVERTISEMENT

A devenit oficial – este liber la sport în România! Cu toate acestea, accesul în sălile de fitness şi aerobic se va face numai pe bază de programare şi după triajul observaţional şi termometrizare. Cel puțin asa se arată în Ordinul emis de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, publicat în Monitorul Oficial.

Liber la sport!

Trebuie specificat că va exista o evidență a persoanelor care au folosit sala în fiecare interval orar. Numărul de persoane care se antrenează la un moment dat va fi limitat în funcţie de capacitatea sălii, astfel încât fiecărei persoane să-i revină un spaţiu de 7 mp în cazul exerciţiilor la aparate şi 10 mp în cazul exerciţiilor de tip aerobic.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, se va evita utilizarea aparatelor în regim de circuit şi se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiaşi sesiuni de antrenament.

Ordinul privind deschiderea sălilor de fitness a fost publicat în Monitorul Oficial

Regulile nu se termină aici – astfel, conform ordinului se delimitează și spaţiile de exerciţii, cu menţinerea distanţei fizice de minim 1,5 metri între orice două persoane la exerciţiile pe aparate şi de minim 2 metri la exerciţiile de tip aerobic.

ADVERTISEMENT

Aparatele vor fi dezinfectate înainte şi după fiecare utilizator. La capitolul interzis, trebuie știut că folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului sunt sistate deocamdată.

Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie a mâinilor şi vor fi curăţate înainte şi după fiecare utilizare.

ADVERTISEMENT

Și persoanele care vin la sală au obligații. Acestea trebuie să se dezinfecteze pe mâini și aparatele la care lucrează. Participanții sunt rugați să vină de acasă cu prosop. Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

„Folosim mască în momentul în care intrăm, până când ajungem lângă aparat. Aparatul ar trebui să fie aşezat în aşa fel încât să fie distanţare.

ADVERTISEMENT

Cât timp folosim aparatul nu avem nevoie de mască, cât timp ne deplasăm, ieşim din sală, avem contact cu alte persoane, avem nevoie de mască”, a explicat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Un alt detaliu interesant este acela că aparatele de aer condiționat existente trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.

ADVERTISEMENT