News

Liber la vacanțe în Bulgaria și reduceri serioase de prețuri! În ce condiții i-ar putea primi și pe români

08.05.2020 | 14:46
Liber la vacante in Bulgaria si reduceri serioase de preturi In ce conditii iar putea primi si pe romani
ADVERTISEMENT

Liber la vacanțe în Bulgaria și reduceri serioase de prețuri! Concret, de săptămâna viitoare, vecinii noștri au voie să călătorească în țară, în scop turistic. Atât au așteptat agențiile care au anunțat deja măsuri interesante și frumoase pentru buzunarele turiștilor.

Liber la vacanțe în Bulgaria și reduceri serioase de prețuri!

Decizia vine o dată cu relaxarea măsurilor de carantină, pe 13 mai. Mai exact, la această dată, vor fi redeschise hotelurile mici şi pensiunile.

ADVERTISEMENT

Conform unui anunț făcut de ministrul turismului din Bulgaria, plajele trebuie să fie pregătite să primească turişti de pe 1 iunie. Pentru a-i convinge să îşi facă vacanţa în ţară, oficialii de la Sofia vor să le ofere bulgarilor vouchere pe care să le poată folosi până la finalul anului 2021.

În ce condiții i-ar putea primi și pe români

În ce-i priveşte pe turiştii străini, oficialii bulgari speră să poată redeschidă ţara și pentru aceştia, dar la o diferență de o lună, pe 1 iulie.

ADVERTISEMENT

Se știe că, în acest moment, sunt discutate mai multe variante, printre care, cea în care să fie primiţi turişti din statele vecine şi doar dacă în statul respectiv epidemia este ţinută sub control.

Pentru a-i încuraja pe oameni să călătorească, 47% dintre hotelierii bulgari spun că vor reduce preţurile și că de acest fapt s-ar putea bucura și turiștii străini.
 
„Lucrăm la diferite scenarii, vrem să începem sezonul la data de 1 iunie, sper să putem întâmpina și străini”, a declarat Nikolina Anghelkova, cea care se ocupă de turism în Bulgaria.

ADVERTISEMENT

Aceasta a mai precizat că “plajele vor fi pregătite la data de 1 iunie, pentru că așa prevede contractul și legea. Sper să putem începe încă de la această dată”.

“Spunem în permanență că bulgarii sunt pe primul loc privind măsurile pe care le-am luat pentru a avea cel puțin un sezon turistic estival întârziat. Bulgarii au fost întotdeauna piața numărul 1, cea pe care ne bazăm în ceea ce privește turismul.

ADVERTISEMENT

Am oferit posibilitatea ca cei care închiriază și concesionarii să își exprime pozițiile. Am primit sprijin din partea tuturor primarilor localităților de pe litoralul nostru, suntem împreună în această situație grea. Aceasta este o măsură temporară grea, dar cred că va fi funcțională”, a declarat ministrul Anghelkova.

 

ADVERTISEMENT