News

Liberalii, indeciși asupra numelui de la Digitalizare. Cîțu: ”Mi-ar fi plăcut să fie o femeie”

Liberalii sunt indeciși asupra unui nume care să reprezinte Ministerul Digitalizării, după demisia lui Florin Roman. Florin Cîțu a spus că i-ar plăcea o femeie în fruntea instituției.
12.01.2022 | 11:56
Liberalii indecisi asupra numelui de la Digitalizare Citu Miar fi placut sa fie o femeie
ADVERTISEMENT

Deși s-au propus câteva nume, membrii PNL tot nu au ajuns la un consens în ceea ce privește selectarea unui ministru al digitalizării.

Liderul liberalilor, Florin Cîțu, a spus că încă se mai poartă discuții, iar lui i-ar plăcea ca o femeie să preia fotoliul de  la Ministerul Digitalizării, care este acum ocupat pe poziție interimară de Virgil Popescu.

ADVERTISEMENT

Florin Cîțu: ”Ne uităm la variante”

”Încă nu am decis ceva. Le-am spus colegilor mei să ne mai gândim, mi-ar fi plăcut să fie o femeie, totuşi la Ministerul Digitalizării.

Mi-ar fi plăcut să fie o femeie care să conducă acest minister. Ne uităm la variante”, a declarat președintele PNL  marţi seară, la TVR.

ADVERTISEMENT

Până acum, nume vehiculate ca fiind nominalizate pentru conducerea Ministerului Digitalizării sunt: Sabin Sărmaş, şeful Comisiei de IT din Camera Deputaților. Acesta este rudă cu ministrul apărării, Vasile Dîncu.

”El e rudă cu mama mea, verişor de gradul al treilea sau ceva de genul ăsta. Nici vorbă că aş fi eu nepotul lui, cum se tot vehiculează.

ADVERTISEMENT

Practic, a copilărit cu mama, ei sunt nişte verişori îndepărtaţi, e un decalaj de generaţie acolo” a spus Sărmaş pentru publicația PressOne.

Un alt nume propus ar fi și Iulian Popescu, secretar de stat în Ministerul Digitalizării, dar și apropiat al lui Dan Vîlceanu. Vicepreședintele PNL pentru Digitalizare, Pavel Popescu, este și el printre cei luați în calcul.

ADVERTISEMENT

De ce și-a dat demisia Florin Roman din funcția de ministru al digitalizării

Reamintim că Florin Roman și-a înaintat demisia din fruntea Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării pe data de 15 decembrie 2021, după doar 20 de zile de mandat. Florin Roman și-ar fi copiat lucrarea de disertație și ar fi mințit și în legătură cu licența de la ”Universitatea Babeș-Bolyai”, din Cluj.

”Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult.

Nu vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului. Cu cel care a coordonat tema și atacul, dl Dacian Cioloș ne vedem in instanța. Mi-a lipit eticheta de plagiator fără ca o instanța sau comisie sa dea un verdict.

In rest, celor care au pus ochii pe cele 2 miliarde de euro pentru “conectarea” in regim de monopol la digitalizare, va spun un singur lucru: Ați învins! Nu ați reușit sa ma acuzați de fapte penale, dar ați dus la demisia unui ministru pe neglijente din CV.Plec din funcția de ministru cu fruntea sus! Așa sa îmi ajute Dumnezeu!”, anunța Florin Roman pe facebook, pe 15 decembrie 2021.

ADVERTISEMENT