News

Liberalii, prima decizie pentru armată! Militarii vor avea diurne mai mari

15.11.2019 | 15:55
Liberalii, prima decizie pentru armată! Militarii vor avea diurne mai mari
Militarii aflați în teatrele de operații pot lua bani mai mulți. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Liberalii au luat prima decizie pentru armată! Noul premier Ludovic Orban a anunţat la MApN că se analizează la Ministerul Finanţelor majorarea diurnelor pentru militarii aflaţi în teatrele de operaţii. Discutăm despre aproximativ două mii de soldați pentru care Orban vrea mai mulți bani. „Diurnele plătite de statul român militarilor aflaţi în misiuni în teatrele de operaţii vor fi majorate”, a anunţat premierul.

Liberalii, prima decizie pentru armată!

Conform lui Orban, cuantumul diurnelor va fi stabilit în urma unor discuţii cu Ministerul Finanţelor Publice. “Avem cele mai mici diurne dintre toate ţările participante la misiuni. Ca să zis aşa, până şi Bulgaria are diurne mai mari decât noi, ceea ce este de neacceptat”, a mai afirmat Orban. Acesta a arătat că la nivelul MApN există un grup de lucru care va elabora un proiect de lege “care să repare nedreptăţile şi inechităţile apărute în cadrul pensiilor de serviciu ale cadrelor militarilor în Ordonanţa 57”.

ADVERTISEMENT

“În ceea ce priveşte relaţia dintre Ministerul Apărării şi Ministerul Economiei am convenit să existe anual, prevăzută suma pe care Ministerul Apărării o va folosi în bugetul pe anul respectiv, pentru comenzi şi contracte cu companiile româneşti din industria de Apărare, sigur am avut discuţii şi se participarea României în programele de Cercetare Dezvoltare a Iniţiativei pentru Apărare de la nivel european.

Militarii vor avea diurne mai mari

În privinţa diurnelor militarilor români aflaţi în teatrele de operaţii cu siguranţă ele vor creşte. Există un grup de lucru la nivelul Ministerului Apărării care încearcă să realizeze un Proiect de Lege care să repare nedreptăţile şi inechităţile care au apărut în calcului pensiilor de serviciu ale militarilor, în urma Ordonanţei 57″, a declarat premierul.

ADVERTISEMENT

De altfel, președintele liberalilor a mai spus că va respecta nivelul de 2% din PIB asumat pentru apărare, şi că va menţine angajamentul faţă de NATO şi pentru bugetul anului viitor.“Vom atinge procentul de 2% din produsul intern brut, pentru anul acesta prin intermediul plăţilor de 2 miliarde (de euro n.r.) care practic sunt ca şi deblocate. Pentru bugetul pe anul viitor ne menţinem acelaşi angajament, în conformitate cu decizia consensuală care a fost luat că urmare a iniţiativei Preşedintelui pentru a ne respecta angajamentul în faţa partenerilor din NATO” a spus acesta.

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri