News

Liberalii, primul nume pentru alegerile prezidențiale: ”Dacă trece iarna cu bine”

Europarlamentarul PNL Rareș Bogdan anunță că Nicolae Ciucă ar fi un candidat ideal pentru prezidențiale ”dacă trece iarna cu bine”.
21.09.2022 | 23:42
Liberalii primul nume pentru alegerile prezidentiale Daca trece iarna cu bine
Rareș Bogdan îl vede pe Nicolae Ciucă președinte. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Europarlamentarul PNL îl omite, așadar, pe primarul din Cluj-Napoca Emil Boc, în calculul hârtiei pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Nicolae Ciucă, propunerea lui Rareș Bogdan pentru prezidențiale

Cu toate acestea, Bogdan a menționat că în interiorul PNL nu s-a luat nicio decizie cu privire la candidatul pe care partidul îl va propune la prezidențiale.

ADVERTISEMENT

”Nu pot să spun acest lucru. Pot să spun că este premier și pot să asigur că are tot sprijinul PNL, care e în spatele dânsului.

Dacă va fi cel mai bine poziționat și își va dori, și vom avea o confruntare prezidențială stânga – dreaptă sau cu AUR, USR, alți candidați, PNL mizează inclusiv pe domnul Nicolae Ciucă. Dar nu este singura opțiune.

ADVERTISEMENT

În funcție de încrederea de care se bucură, de profilul candidatului, de modalitatea în care relaționează și internațional, și intern.

Dacă Nicolae Ciucă trece iarna cu bine, și prin furtuna care se apropie, și scoate acest Guvern și România într-o situație de stabilitate în aprilie-mai, se înscrie fără nicio problemă la prima șansă de a cuceri președinția, de la mare distanță”, a transmis Rareș Bogdan.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rareș Bogdan a anunțat că nu se pune problema ca PSD și PNL să aibă candidat comun la prezidențiale, din partea coaliției de guvernare.

Nu cred că PSD va renunța la candidatul lor. PSD are un activ numeros, oaste serioasă, care vine din spate și pune presiune. Deci, cu siguranță, PSD va avea candidat la președinție.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că vom putea avea o dezbatere de idei, nu vom avea păruială de tip 2004 sau 2014. Cred că vom fi scuturați serios și țintuiți din alte părți, de pe extreme.

Chiar dacă în turul doi vor ajunge candidatul PNL și candidatul PSD, bătălia până acolo va fi extrem de cruntă, dominată de agresivitate verbală”, a declarat Rareș Bogdan, conform Newsweek.ro.

Analiștii politici vorbeau despre o posibilă confruntare în 2024 între Mircea Geoană și Laura Codruța Kovesi, însă niciunul dintre cei doi candidați nu pare dispus să se arunce în luptă pentru alegerile prezidențiale.

ADVERTISEMENT