News

Liberalii, scădere în sondaje pe timp de pandemie! PRO România, marele câștigător

30.04.2020 | 16:39
Liberalii scadere in sondaje pe timp de pandemie PRO Romania marele castigator
ADVERTISEMENT

Liberalii au parte de o nouă scădere în sondaje. De data aceasta se întâmplă pe timp de pandemie! Astfel, partidul lui Ludovic Orban a bifat un nou sondaj în care a pierdut procente importante.

Liberalii, scădere în sondaje pe timp de pandemie!

Mai exact, PNL a ajuns la 33% din intențiile de vot ale românilor. De lucrul acesta nu se bucură prea mult principalul adversar.

ADVERTISEMENT

PSD înregistrează într-adevăr o creștere, dar discutăm despre una ușoară, fiind la 24,8%, potrivit Barometrului Europa FM realizat de IMAS în această lună.

PRO România, marele câștigător

Culmea, Pro România este marele câștigător al acestei perioade, partidul marcând o nouă creștere, la 8,2 la sută, față de 5,8 procente luna trecută.

ADVERTISEMENT

De remarcat că scăderea liberalilor nu reprezintă o noutate. Pentru PNL este a treia lună de picaj, de la un maximum de peste 47% în luna ianuarie.

În tot acest timp, PSD se menține în jurul a 25 de procente, în ultimele luni, după o scădere dramatică în vara anului trecut.

ADVERTISEMENT

Al treilea pol ca pondere în preferinţele alegătorilor, USR, este și el în scădere, fiind în prezent creditat cu 10,8% din opţiunile de vot ale celor care au deja o opinie.

Pentru USR, e o revenire la scorul din februarie, după ce, în martie, era plasat la 12,5%. Formațiunea Plus scade luna aceasta, la 5 procente, după un maxim de 6,5 procente înregistrat luna trecută.

ADVERTISEMENT

În ciuda problemelor cu Ținutul Secuiesc, UDMR crește la 5,5%, de la 4,5% luna trecută. ALDE e creditat cu 4,4%, iar PMP, cu 3,4 procente, sub pragul electoral.

Trebuie specificat că sondajul a avut loc pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

 

 

ADVERTISEMENT