Liberalii și USR/Plus se laudă după numirea Laurei Codruța Koveși ca procuror șef european!

Alexandru Năstase   
în HotNews
19/09/2019, 14:13
Liberalii și USR/Plus se laudă după numirea Laurei Codruța Koveși ca procuror șef european! GALERIE FOTO
Ludovic Orban și Dan Barna se laudă că au ajutat-o pe Laura Codruța Koveși în numirea ca procuror șef european. Sursa foto - facebook

Liberalii și USR/Plus se laudă după numirea Laurei Codruța Koveși ca procuror șef european. Liderii celor două partide au transmis mesaje de susţinere şi au subliniat că rezultatul este o consecinţă a eforturilor lor din Parlamentul European şi, respectiv, al tuturor pârghiilor de influenţă folosite. Pentru Dan Barna, lucrurile au fost cât se poate de clare. “În urmă cu un an și după hărțuieli necontenite, Liviu Dragnea își impunea voința și reușea să o îndepărteze pe Laura Codruța Kovesi de la DNA.

Liberalii și USR/Plus se laudă după numirea Laurei Codruța Koveși ca procuror șef european

Atunci când președintele Iohannis a semnat decretul de revocare eram în timpul campaniei de strângere de semnături pentru inițiativa #farapenali. A fost unul dintre momentele care ne-au întârit hotârârea să nu dăm înapoi niciun milimetru. Corupția poate fi înfrântă, a spus atunci doamna Kovesi. Ea a spus-o de la DNA, noi am spus-o din stradă. Așa am ajuns un milion semnături pentru #farapenali”, a transmis Dan Barna într-o postare pe o rețea de socializare.

Dan Barna a precizat că alianța USR/Plus a susținut-o întodeauna pe Koveși. “Laura Codruța Kovesi este un om cu o misiune: dreptatea. USR și PLUS i-au fost alături anul trecut și îi sunt și azi să-și ducă, până la capăt, misiunea. O vom susține să obține mandatul de procuror european, cu regretul că, fără ea, lupta anticorupție din România se întoarce la vameșii care iau șpagă 70 de euro. Da, s-a întâmplat zilele astea! Kovesi va continua să lupte pentru dreptate la nivel european. Cu sprijinul nostru necondiționat”, a mai spus Dan Barna.

Liberalii și USRPlus se laudă după numirea Laurei Codruța Koveși ca procuror șef european. Orban și Barna
Ludovic Orban și Dan Barna au anunțat că au sprijinit-o pe Laura Codruța Koveși. Sursa foto – facebook

„Este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene”

„Eforturile noastre în Parlamentul European dau roade. Mă bucur că Laura Codruța Kovesi a primit azi un vot pozitiv în Consiliu de la ambasadorii statelor membre și, astfel, are cale liberă pentru funcția de procuror-șef european. O felicit, este meritul ei că a ajuns aici și a convins prin integritate și competență dovedită în conducerea DNA și a Ministerului Public. Din fericire, Franța și guverne ale statelor membre cu care am avut discuții în ultimele luni și-au schimbat poziția și azi au votat pentru candidata română, așa cum ar fi trebuit să se întâmple de la început dacă PSD nu ar fi acționat invers față de interesul României”, a transmis și liderul Plus, Dacian Cioloş.

„Este o victorie imensă pentru România, la care a contribuit decisiv Președintele Klaus Iohannis, alături de liderii și europarlamentarii PNL care au făcut un lobby intens pentru Laura Codruța Kovesi. Partidul Național Liberal, în calitate de membru al PPE, a folosit toate pârghiile de influență pentru a obține acest rezultat, reușind să determine schimbări de poziții în rândul țărilor care inițial nu au votat în favoarea Laurei Codruța Kovesi. În același timp, este o palmă imensă primită de Guvernul Dăncilă din partea statelor europene”, a fost mesajul lui Orban.

 

 

 

Închide ×