Alegeri 2024

Liberalul Adrian Veștea, despre ultimatumul PSD privind data prezidențialelor. „Nici unul dintre miniștrii nu ar trebui prinși la mijloc”

Adrian Veștea, ministrul PNL al Dezvoltării, despre ultimatumul PSD privind data prezidențialelor. „Nici unul dintre miniștrii nu ar trebui prinși la mijloc”
27.06.2024 | 12:32
Liberalul Adrian Vestea despre ultimatumul PSD privind data prezidentialelor Nici unul dintre ministrii nu ar trebui prinsi la mijloc
Adrian Veștea spune că data prezidențialelor trebuie stabilită în cadrul coaliției, și nu impusă / Foto: Facebook, Adrian Vestea
ADVERTISEMENT

Adrian Veștea, ministrul PNL al Dezvoltării, a afirmat, joi, că data alegerilor prezidențiale, subiect de tensiuni între liberali și social-democrați, trebuie clarificată în cadrul coaliției și că „miniștrii nu trebuie să fie prinși la mijloc”.

Data prezidențialelor, disputată încă de PSD și PNL

Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării, a vorbit, joi, despre calendarul alegerilor prezidențiale, subiect care dezbină coaliția PSD-PNL. Până acum, în cadrul ședințelor, cele două partide nu au reușit să cadă de acord cu privire la data organizării scrutinului. Adrian Veștea a comentat situația cu privire la Hotărârea de Guvern privind data alegerilor cu care ministrul de Interne, Cătălin Predoiu este așteptat să vină, vineri, la premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Romașcanu

Miercuri, după o ședință cu PNL soldată iarăși cu un eșec, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu, a declarat: „Rămâne ca, în cursul acestei săptămâni, domnul Predoiu, care în acest moment, ca ministru de Interne, are două hotărâri pe masă, cea cu 15 septembrie şi cea cu 29 septembrie ca datele primelor tururi, să decidă, fiind un ministru PNL, împreună cu Partidul Naţional Liberal, care din aceste două date le sunt convenabile, noi făcând această concesie către Partidul Naţional Liberal, fiind în măsură să acceptăm chiar şi data de 29 septembrie dacă domnul Predoiu va iniţia o hotărâre de Guvern în acest sens”.

Veștea: „Lucrurile ar trebui lămurite în cadrul coaliției”

Adrian Veștea a insistat că aceste aspect trebuie lămurite și decise numai în cadrul coaliției. „Cred că în primul și în primul rând acest lucru ar trebui discutat în coaliție. Fiecare dintre noi, dintre miniștrii care compunem Guvernul României, fie că provenim din PNL, fie că provenim din PSD, până la urmă am ajuns în aceste poziții datorită faptului că s-a creat această coaliție de guvernare. Lucrurile ar trebui lămurite în cadrul coaliției”,  declarat ministrul Dezvoltării pentru B1TV.

ADVERTISEMENT

Adrian Veștea a insistat că în acest context că nici un ministru, obligat să inițieze o serie de hotărâri ale Guvernului, „nu trebuie prins la mijloc” prin „impunerea unei decizii”, făcând referire la declarațiile premierului Marcel Ciolacu potrivit cărora i-a cerut lui Cătălin Predoiu să pregătească respectiva Hotărâre de Guvern privind data alegerilor.

„Cred că niciunul dintre miniștrii care de cele mai multe ori au obligația de a iniția diverse hotărâri de Guvern nu ar trebui prinși la mijloc și nu cred că ar trebui să li se impună atât de imperativ. Lucrurile ar trebui să fie lămurite, iar coaliția poate merge mai departe și cu siguranță va merge mai departe, ținând cont de faptul că avem foarte multe obiective de îndeplinit pe perioada următoare, și cred că ar trebui tratat cu maturitate acest lucru, nu prin impunerea unei decizii la nivelul unui ministru”, a declarat Adrian Veștea.

ADVERTISEMENT
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB:...
L-a convins pe Becali » După 4 luni de negocieri, semnează cu FCSB: „Azi i-a dat răspunsul!”
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați...
Am intrat în sezonul bolilor digestive. Camerele de gardă sunt pline. Medic: „Spălați pepenii înainte de a-i mânca!”
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu...
EXCLUSIV Gică Hagi nu vrea să mai vine națională! Regele, în onflict cu FRF. Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță merg în această seară la Constanța să-l convingă!
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo,...
Tragedie în fotbal. Sorin Florin Nazîru, fostul portar al juniorilor de la Dinamo, a murit la doar 16 ani
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre...
Ce a spus nora milionarului român care şi-a înşelat soţia 16 ani despre socrul ei celebru, după ce s-a despărţit de fiul lui!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
BOMBĂ în SUA! ANUNȚUL făcut de JOE BIDEN AZI-NOAPTE! Este OFICIAL
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au...
Care este de fapt înălțimea lui Adrian Minune. Detalii neștiute din copilărie au ieșit la iveală
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
Fostă ispită de la Insula iubirii, în spatele gratiilor: Am avut această frică
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza...
George Restivan TUNĂ și FULGERĂ, după despărțirea de Bahmu. S-au despărțit din cauza copiilor ei și a Marei Bănică. ''Mara era hotărâtă să ne distrugă fericirea''
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Slovacia amenință Ucraina cu măsuri de represalii. „Vom fi obligați să reacționăm”
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un...
Trei zodii vor trece prin schimbări radicale în luna august. Se întrezărește un viitor luminos pentru acești nativi