News

Liberalul Ionel Dancă, atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis. Florin Cîțu nu a scăpat nici el după negocierile cu PSD

Liberalul Ionel Dancă, atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis, dar nu a scăpat nici premierul Florin Cîțu
07.11.2021 | 16:01
Liberalul Ionel Danca atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis Florin Citu nu a scapat nici el dupa negocierile cu PSD
ADVERTISEMENT

A fost iureș în mediul online acolo unde Ionel Dancă i-a acuzat în termeni duri pe Florin Cîțu și Klaus Iohannis. Liberalul a spus despre cei doi că „nu dau doi bani pe respectarea democrației” pentru că au confiscat puterea de decizie din PNL.

„Drama democratiei românești, în acest moment, este că niciunul dintre cei care au preluat ostil puterea de decizie în PNL, de la președintele Klaus Iohannis la noul președinte al partidului până la posibilul candidat de prim-ministru, nu dau doi bani pe respectarea democrației din interiorul Partidului Național Liberal și, implicit, pe democrația din România”, a afirmat fostul purtător de cuvânt al PNL.

ADVERTISEMENT

Ioan Dancă, atac devastator la adresa lui Klaus Iohannis

Mai mult decât atât, Dancă a criticat în termeni duri și alianța cu PSD pe care pare că o preferă actuala conducere a PNL. Liberalul i-a trimis pe Cîțu și Iohannis la statut.

„Politica de alianțe și de coaliție parlamentară sau guvernamentală precum și candidatul pentru funcția de Prim-ministru se aprobă de către Consiliul National al Partidului Național Liberal.

ADVERTISEMENT

Potrivit art. 86, lit. c) din Statutul PNL, Biroul Politic Național propune Consiliului Național încheierea de alianțe electorale politice precum și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală.

Iar Consiliu Național, în temeiul art. 81, lit. q), aprobă alianțele politice și politica de coaliție parlamentară sau guvernamentală.

ADVERTISEMENT

Sigur, nu mă astept de la unii care nu au avut vechimea necesară in PNL pentru a candida la funcțiile pe care le ocupă acum să cunoască statutul PNL sau să-l respecte”, a mai spus Ioan Dancă.

Între timp, o serie de discuţii tensionate au avut loc în cadrul Partidului Național Liberal în ultimele zile în contextul luării deciziei cu privire la partenerul de guvernare: PSD sau USR.

ADVERTISEMENT

Mai multe surse politice au transmis că preşedintele Iohannis continuă să preseze pentru o alianţă cu social democrații, chiar lideri liberali spunând în partid că au fost sunaţi de şeful statului în acest sens.

Alţi lideri PNL spun însă că nu au existat telefoane din partea preşedintelui Iohannis, iar pe cei care susţin că au fost sunaţi de şeful statului îi acuză că ”vor să pară mai importanţi decât sunt”.

Surse din cadrul PNL au precizat însă că există un puternic curent de opinie în partid pentru o guvernare alături de PSD, cu Nicolae Ciucă premier, iar Florin Cîţu preşedintele Senatului.

ADVERTISEMENT