Alegeri 2024

Liberalul Liviu Brătescu, despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale: ”A fost o modalitate de a feri România de un coșmar extremist”

Liberalul Liviu Brătescu afirmă că obiectivul „comasării” a fost atins. ”A fost o modalitate de a feri România de un coșmar extremist”.
17.06.2024 | 18:55
Liberalul Liviu Bratescu despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale A fost o modalitate de a feri Romania de un cosmar extremist
Liberalul Liviu Brătescu, despre comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale Sursa foto: Facebook-Liviu Brătescu
ADVERTISEMENT

Senatorul PNL, Liviu Brătescu, a declarat, luni, că scopul comasării alegerilor europarlamentare cu cele locale pentru a feri România de partidele extremiste ”a fost atins”.

”A fost o modalitate de a feri România de un coșmar extremist”

Potrivit liberalului, această idee a apărut atunci când ”partidele extremiste aveau în sondaje între 30 și 35 de procente”.

ADVERTISEMENT

„Remarc cu multă satisfacție că scopul declarat al „comasării” a fost atins. „Comasarea” alegerilor europarlamentare cu cele locale a fost o modalitate de a feri România de un coșmar extremist.

Astăzi cifrele ne dau dreptate și pot să spun că acest efort a meritat, România are de câștigat”, a declarat Liviu Brătescu.

ADVERTISEMENT

Senatorul PNL a subliniat că ascensiunea partidelor extremiste în Europa este și o consecință a greșelilor pe care partidele tradiționale le-au făcut de-a lungul timpului.

Mai mult, Liviu Brătescu a transmis că „oamenii au nevoie de câteva semnale reale din care să reiasă faptul că se pot baza pe partidele mari. Pentru asta e nevoie de schimbări mici cu efecte mari”.

ADVERTISEMENT

Potrivit liberalului,”partidele mari au nevoie de voci puternice care să vorbească credibil despre valori, despre idealuri, iar acestea să fie respectate”.

În plus, Liviu Brătescu a ținut să precizeze că niciun partid nu trebuie să facă alianță cu AUR pentru că pierderile ar fi unele extrem de mari.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui să existe o înțelegere de acest tip și anume, că indiferent de cât de mult ne-am lupta între noi, trebuie să existe această linie roșie, să nu apelăm la AUR. Nu am mai fi credibili.

Eu cred că trebuie să continuăm să vorbim despre democrație, libertate, drepturile omului, să le respectăm și să includem acest discurs în strategia comună de a lupta politic împotriva extremismului, a violenței, a agresiunii, a lipsei de bun simț”, a mai spus Liviu Brătescu.

Senatorul este de părere că ”aceasta este o direcție care nu ar trebui abandonată sub nicio formă”.

ADVERTISEMENT