News

Liberalul Petru Luhan, în război cu fosta soție. Andra Timiș, moștenitoarea imperiului Cris-Tim, a divorțat în secret de politician

Liberalul Petru Luhan este în război total cu fosta lui soție, Andra Timiș, moștenitoarea imperiului Cris-Tim. Cei doi au divorțat, în secret, în urmă cu 4 ani.
19.06.2022 | 10:00
Liberalul Petru Luhan in razboi cu fosta sotie Andra Timis mostenitoarea imperiului CrisTim a divortat in secret de politician
Petru Luhan a fost căsătorit cu Andra, fiica milionarului Radu Timiș / Colaf foto: Fanatik, Sursă foto: Hepta (Mediafax)
ADVERTISEMENT

Fostul europarlamentar Petru Luhan și Andra, fiica lui Radu Timiș, patronul companiei Cris-Tim, s-au căsătorit în anul 2014 și au împreună o fiică în vârstă de 7 ani. Mariajul celor doi a durat doar câțiva ani, iar în 2018 au divorțat în secret, în fața notarului. Deși, inițial, ei s-au înțeles cu privire la detaliile separării, ulterior, între cei doi a izbucnit un conflict dur, care se poartă în instanță.

Andra Timiș a renunțat la numele soțului ei cu un an înainte de divorț

Relația dintre Andra Timiș și PNL-istul Petru Luhan a început să scârțâie încă din 2017, iar primul semn a venit când fiica milionarului Radu Timiș a renunțat la numele soțului ei, la profilul de Facebook. Mai mult, tânăra a recunoscut că nu s-a consultat cu soțul ei, atunci când a luat decizia să revină la numele de fată.

ADVERTISEMENT

”Întotdeauna mi-a părut rău că am luat și numele Luhan, pentru simplul fapt că îmi place foarte mult numele meu, mă reprezintă, așa mă simt. Când mă strigi Luhan, parcă nu reacționez.

Timiș este numele meu și va rămâne toată viața și așa am simțit. Nu, nu s-a întâmplat nimic. Pur și simplu așa am simțit. Nu divorțăm, nu.

ADVERTISEMENT

L-am schimbat după ce mi-am dat seama că nu mă obișnuiesc cu numele Luhan”, a declarat Andra Timiș pentru Libertatea, în decembrie 2017.

Moștenitoarea imperiului Cris-Tim și liberalul Luhan au divorțat în 2018

FANATIK a aflat că divorțul dintre Andra Timiș și Petru Luhan s-a pronunțat pe data de 14 septembrie 2018, iar cei doi au semnat un acord de mediere prin care, în favoarea bărbatului, a fost stabilit dreptul acestuia de a avea legături personale cu fiica lui.

ADVERTISEMENT

Armistițiul nu a durat, însă, foarte mult. În iulie 2021, pe fondul unor neînțelegeri, Petru Luhan a deschis o acțiune în instanță, la Judecătoria Sectorului 1, prin care solicită ca domiciliul fiicei lui să fie la el. În paralel, s-au judecat și două ordonanțe președințiale care implică măsuri urgente, în interesul minorului.

De exemplu, cei doi părinți nu s-au pus de acord asupra școlii la care fetița urma să fie înscrisă și au lăsat instanța să ia această decizie. De asemenea, pe rol mai există o acțiune în care fiica lui Radu Timiș cere executarea silită a fostului ei soț.

ADVERTISEMENT

Fostul socru al politicianului, avere de 100 de milioane de euro

Conform unei declarații de avere pe care a completat-o în calitate de consilier la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în 2019, Andra Timiș nu mai avea niciun bun comun cu Petru Luhan. În schimb, ea a declarat că fiica ei primește o pensie de 3.000 de lei.

Părinții Andrei sunt Radu și Cristina Timiș, proprietarii brandului Cris-Tim, extrem de cunoscut și bine-cotat în industria alimentară. Conform Top Capital 2021, Radu Timiș are o avere personală de 98-103 milioane euro, fiind pe locul 67 în topul celor mai bogați români.

Petru Luhan s-a recăsătorit la sfârșitul anului 2021

De cealaltă parte, Petru Luhan apare pe site-ul Partidului Național Liberal ca fiind coordonator al Comisiei pentru Fonduri Europene și Dezvoltare Regională. La sfârșitul anului trecut, el s-a recăsătorit cu o tânără pe nume Cristina Petcu, nașii de cununie fiind Adina Alberts și Viorel Cataramă.

Petru Luhan a fost europarlamentar în mandatul 2009-2014, din partea Partidului Democrat Liberal. În 2019, el a fost cercetat pentru decontarea unor cheltuieli fictive de transport, în timp ce lucra pentru Parlamentul European. În ultimii ani, el s-a concentrat mai mult pe afaceri, devenind un antreprenor de succes.

ADVERTISEMENT