Sport

Licăr de speranţă după golul lui Tănase! Notele după Finlanda – România 1-1, care ne menţin în viaţă pentru evitarea retrogradării din Liga Naţiunilor

Finlanda şi România au remizat, scor 1-1, la Helsinki. Florin Tănase a marcat golul "tricolorilor", care ne menţine în viaţă pentru evitarea retrogradării.
23.09.2022 | 23:56
Licar de speranta dupa golul lui Tanase Notele dupa Finlanda  Romania 11 care ne mentin in viata pentru evitarea retrogradarii din Liga Natiunilor
Florin Tănase, în tricoul naţionalei României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

România şi Finlanda au încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a 5-a din Liga Naţiunilor. “Tricolorii” au făcut unul dintre cele mai bune meciuri din această campanie, însă au trecut pe lângă victorie în ultima jumătate de oră.

Licăr de speranţă după golul lui Tănase! Notele după Finlanda – România 1-1

Pukki a deschis scorul în minutul 11 după o greşeală a apărării “tricolore”, însă Florin Tănase a reuşit să egaleze imediat după pauză. Sorescu, Stanciu, Cicâldău şi Raţiu au trecut pe lângă golul de 2-1 până în final.

ADVERTISEMENT

Notele FANATIK după Finlanda – România 1-1, meci care ne menţine în viaţă pentru evitarea retrogradării din Liga Naţiunilor:

Ionuţ Radu – 7 –  Nu a avut nicio vină la golul marcat de Pukki. Şut violent, bine plasat. Nu a avut de lucru în timpul meciului.

ADVERTISEMENT

Andrei Raţiu – 6 – A trimis în bară la o centrare din minutul 33. A fost combativ în defensivă şi după un start de meci mai slab, şi-a revenit şi a avut o evoluţie curajoasă.

Ionuţ Nedelcearu – 6 –  Ezitant în meci, a făcut greşeli. În minutul 85 a fost întors foarte uşor în careu de Kalman, din fericire şutul finlandezului a trecut puţin pe lângă poartă.

ADVERTISEMENT

Adrian Rus – 7 –  La fel ca şi colegul său din defensivă, cu ezitări în debut de meci. A fost avertizat în minutul 42. O evoluţie bună în repriza secundă.

Nicuşor Bancu, înger şi demon pentru Edi Iordănescu!

Nicuşor Bancu – 6 – Respinge greşit la faza golului marcat de Pukki în minutul 11. Protagonist într-o fază hilară, în minutul 25. I-a căzut mingea în cap în careu şi a ricoşat la acelaşi Pukki. De această dată finlandezul a tras pe lângă. Şi-a spălat păcatele reuşind să paseze decisiv pentru Tănase.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin – 7 – Autorul primei ocazii a României, în minutul 25. Şut reţinut de portarul advers, din poziţie bună. Foarte sigur pe el la centrul terenului, a dat siguranţă echipei. Cu puţine incursiuni pe atac. Schimbat în prelungiri.

Marius Marin – 6 – Nu s-a văzut în atac, însă a făcut risipă de efort la centrul terenului şi a acoperit foarte bine spaţiile, cu mici excepţii.

Florin Tănase a venit cu egalarea!

Florin Tănase – 7 – După o primă repriză în care s-a văzut mai puţin, a fost decisiv în debutul părţii secunde. A adus egalarea în minutul 52, transformând o pasă excelentă a lui Bancu. Schimbat cu Stanciu în minutul 66.

Dennis Man – 6 – Primul său şut pe poartă a venit în minutul 60. A încercat mai multe acţiuni individuale, fără succes în apărarea aglomerată a finlandezilor. Schimbat în minutul 66 cu Andrei Cordea.

Denis Alibec – 6 – S-a bătut cu fundaşii adverşi în prima repriză. Foarte nervos şi cu puţine realizări. A avut puţine situaţii clare. Schimbat cu Puşcaş în minutul 66.

Deian Sorescu – 7 –  A ieşit la rampă în minutul 32 când şutul său a lovit bara. A fost foarte activ în debutul părţii secunde şi a fost aproape de a marca. Şi-a creat o mulţime de ocazii, dar nu a reuşit să le fructifice. Bun pe faza ofensivă, a creat pericol. Schimbat în minutul 80.

Au intrat pe parcurs:

Nicu Stanciu (min. 66) – 7 –  A fost aproape de un eurogol în minutul 80. A intrat foarte bine în meci.

George Puşcaş (min. 66) – 6 – La fel ca şi Alibec, nu a putut să fructifice fazele avute.

Andrei Cordea (min 66) – 6 – A adus un plus de entuziasm în ofensivă, a fost activ în atac.

Denis Drăguş (min. 80) – 6 – A intrat bine în meci, a avut puţin timp să se remarce, dar a creat pericol. Individualist la una dintre ultimele faze, un contraatac care se putea dovedi foarte periculos.

Alexandru Cicâldău (min. 90+1): Chiar dacă a evoluat patru minute a avut un şut periculos în prelungiri, care putea aduce victoria.

ADVERTISEMENT