Life

”Liceenii” revin în bănci cu o nouă distribuție după 40 de ani! Cine sunt acum protagoniștii filmului

”Liceenii”, filmul care a scris istorie, revine cu o nouă distribuție după 40 de ani. Actorii care vor juca în rolurile principale sunt chiar copiii vedetelor.
22.10.2022 | 16:26
Liceenii revin in banci cu o noua distributie dupa 40 de ani Cine sunt acum protagonistii filmului
”Liceenii” revin în bănci cu o nouă distribuție după 40 de ani! Cine sunt acum protagoniștii filmului. Sursa foto: instagram/ montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

”Liceenii” a fost una dintre cele mai urmărite distribuții din toate timpurile, un film de dragoste lansat din 1986, regizat de Nicolae Corjos.

”Liceenii” revin în bănci cu o nouă distribuție

După 40 de ani de la lansarea filmul, criticul Irina Margareta Nistor anunță că ”Liceenii” revin în bănci cu o nouă distribuție. Noua serie îi aduce în rolurile principale pe copiii lui Ştefan Bănică Jr., Radu Ștefan și Violeta, dar şi nepotul lui Nicolae Corjos, regretatul regizor al filmului.

ADVERTISEMENT

Vestea bună este că va apărea a nouă serie a filmului Liceenii. Cu aceleași persoane, cu băiatul lui Mihai, cu băiatul și fata lui Ștefan Bănică Jr. și cu nepotul lui Corjos, care este muzician și foarte frumos. Încă nu știu cine va fi regizorul. Va fi o referire la Ion Caramitru. Scenariul este făcut”, a povestit Irina Margareta Nistor, pentru bucurestifm.ro.

Filmul ”Liceenii” i-a avut ca protagonești în 1986 pe Ștefan Bănică Jr., Mihai Constantin, Oana Sârbu, Cesonia Postelnicu, Tudor Petruț, Tamara Buciuceanu-Botez și Ion Caramitru.

ADVERTISEMENT

Povestea de dragoste dintre Mihai Marinescu (Ștefan Bănică-junior) și Dana Vasilescu (Oana Sârbu)

Povestea de dragoste începe cu elevii provinciali Mihai Marinescu (Ștefan Bănică-junior) și Ionică Popescu (Mihai Constantin), colegi de cameră la căminul liceului, care, după ce au rămas corigenți la matematică în clasa a IX-a, au învățat toată vara și au reușit să treacă la examinarea din toamnă.

Îndrăgostit în secret de colega sa Dana Vasilescu (Oana Sârbu), Mihai îi pune periodic un trandafir în pupitrul băncii. Dana este însă iubita colegului Șerban Pascu (Tudor Petruț), premiantul clasei, și crede că trandafirii sunt puși de acesta.

ADVERTISEMENT

Pentru a se apropia de Dana, Mihai începe să studieze șahul pentru a o impresiona, fata fiind campioană la acest joc. De asemenea, Mihai se oferă să ajute la realizarea unui referat pentru cercul de literatură, refuzând invitația severei profesoare Baldovin (Tamara Buciuceanu-Botez), poreclită „Isoscel”, de a participa la Olimpiada de matematică.

În ultima săptămână a anului școlar, Ionică își convinge colegul de cameră să-i pună Danei în pupitru o floare, atunci când aceasta urma să intre în clasă, iar fata își dă seama cine este cel care i-a pus flori în bancă în timpul întregului an.

ADVERTISEMENT

Mihai îi dăruiește Danei un obiect de podoabă ce aparținuse mamei lui, după care cei doi se sărută.

ADVERTISEMENT