Liceul unde profesorii au fost înlocuiți de inteligență artificială în cadrul unui proiect început de câteva luni. Câțiva elevi participă la această inițiativă, care a primit deja mai multe reacții.
Cadrele didactice dintr-un liceu privat din Londra au fost înlocuite cu inteligență artificială, care va preda lecțiile elevilor. Este prima astfel de clasă din Regatul Unit.
Proiectul a fost introdus la David Game College, un liceu privat din centrul Londrei, cu câteva luni în urmă.
Mai mulți specialiști din domeniul educației și tehnologiei și-au exprimat părerea în privința acestei inițiative. Ideea este privită cu un anumit scepticism de către unii experți în domeniul inteligenței artificiale.
Aceștia și-au prezentat îngrijorările în legătură cu posibilele implicații pe care această inițiativă le-ar putea avea asupra învățământului. Totodată, și impactul pe termen lung asupra procesului educativ a stârnit îngrijorări.
Cu toate că inteligența artificială poate să adreseze, personalizat, nevoile fiecăruia dinte elev, este nevoie de interacțiune umană pentru o dezvoltare completă, după cum a precizat un cercetător.
John Dalton, directorul adjunct al liceului din Londra, a transmis că “învățământul va fi transformat de AI, nu mai e nicio îndoială”.
Modul de învățare al elevilor este monitorizat și controlat de o platformă. Instituția de învățământ primește informații importante în legătură cu obiceiurile lor de studiu.
În plus, directorul adjunct a pus accentul pe importanța inovării în domeniu. Acesta și-a exprimat intenția de a prelua conducerea în integrarea inteligenței artificiale în educație.
Până acum, șapte elevi sunt implicați în cadrul acestui proiect. Aceștia au mers la un program specializat, într-o sală de clasă unde sunt calculatoare, iar elevii beneficiază de materialele de care au nevoie.
Modelul educațional bazat pe AI pune accentul pe adaptarea elevilor la noile tehnologii. Proiectul se concentrează și pe dezvoltarea unor aptitudini care le-ar putea fi utile elevilor în viitor, după cum notează digi24.ro.
Massa Aldalate, o elevă în vârstă de 15 ani de la liceul din Londra, și-a spus părerea despre proiect. Adolescenta a declarat că este încântată de integrarea inteligenței artificiale în educație, însă la început avea unele îndoieli.
Acum, însă, aceasta spune că “este mult mai eficace dacă vrei cu adevărat să îți atingi obiectivele”.
La început, elevei îi lipsea interacțiunea cu profesorii, mai ales la cursurile de engleză. Massa spune, acum, că programul bazat pe inteligență artificială a funcționat foarte bine în cazul ei și că sala de clasă nu îi lipsește “cu adevărat”.