Sport

Licitația pentru obiectele ce i-au aparținut lui Diego Maradona nu a avut succes. Câți bani s-au strâns pentru plata datoriilor fostului fotbalist

La mai bine de un an de la moartea lui Diego Maradona, o parte dintre bunurile sale au fost scoase la licitaţie însă evenimentul nu a avut prea mare succes.
20.12.2021 | 12:12
Licitatia pentru obiectele ce iau apartinut lui Diego Maradona nu a avut succes Cati bani sau strans pentru plata datoriilor fostului fotbalist
ADVERTISEMENT

În urma unei hotărâri judecătorește, mai multe bunuri ale campionului mondial din 1986 au fost scoase la licitație pentru a putea fi plătite datoriile acumulate în timpul vieții.

La evenimentul online s-au înscris peste 1.500 de potențiali ofertanți din America Latină, Italia, Franța, Anglia, Rusia și Dubai.

ADVERTISEMENT

Obiectele lui Diego Maradona scoase la licitație nu au atras oferte mari

Deși printre obiectele ce se puteau achiziționa se aflau un apartament pe malul mării, două automobile BMW și casa pe care Diego Maradona o cumpărase pentru părinții săi, licitația nu a avut succes.

Conform site-ului ndtv.com, la finalul celor trei ore în care s-a putut licita pentru obiectele legendarului fotbalist argentinian, vânzările au totalizat doar 26.000 de dolari, cu active de peste 1,4 milioane de dolari nelicitate.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare ofertă a venit pentru un tablou al fotbalistului intitulat ”Între Fiorito și cer”, de artistul Lu Sedova. Obiectul de artă s-a vândut cu 2.150 de dolari și a fost urmat de o fotografie a lui Maradona cu regretatul lider cubanez Fidel Castro, achiziționată cu 1.600 de dolari de un cumpărător din Dubai.

Un tricou al lui Napoli și o cutie de trabucuri s-au vândut

Printre alte articole care s-au vândut sunt un tablou cu Marilyn Monroe, cumpărat de un argentinian pentru 1.500 de dolari, un tricou al echipei Napoli cu celebrul său număr 10 pe spate a fost achiziționat cu 1.500 de dolari de un admirator din Dubai.

ADVERTISEMENT

O persoană din Germania a plătit 270 de dolari pentru treningul de antrenament pe care Maradona l-a purtat cu Borussia Dortmund, iar o cutie de trabucuri cubaneze a adus 550 de dolari de la un argentinian.

”Așa sunt licitațiile, nu se poate ști rezultatul până nu se termină. Ne așteptam la mai mult, dar realitatea este că niciodată nu poți ști ce iese”, a declarat Adrian Mercado, organizatorul licitației.

ADVERTISEMENT

Obiectele scumpe au rămas nevândute

Cele mai importante bunuri de la licitație, casa din Buenos Aires pe care Maradona a cumpărat-o pentru părinții săi (evaluată la 900.000 de dolari) și un apartament în stațiunea de pe litoralul Mar del Plata (65.000 de dolari), au rămas nevândute.

Același lucru s-a întâmplat și cu cele două mașini BMW, un model din 2017 evaluat la 225.000 de dolari și un model din 2016 la 165.000 de dolari, precum și o dubă Hyundai, la 38.000 de dolari.

La un an de când Diego Maradona s-a stins din viață, uneia dintre fiicele sale i-a venit ideea să-i cinstească memoria printr-un documentar special, numit ”La hija de Dios”, dar procesul de producție se dovedește mult mai dificil decât și-a închipuit. Motivul? Napoli nu i-a permis să filmeze câteva cadre pe stadionul care, culmea, a luat între timp numele legendarului fotbalist argentinian.

ADVERTISEMENT