News

Licitație online la Ambasada SUA din București. Ce obiecte pot fi achiziționate

Ambasada americană la București scoate la licitație mai multe obiecte de inventar vechi. De la autovehicule la consumabile.
22.05.2021 | 21:45
Licitatie online la Ambasada SUA din Bucuresti Ce obiecte pot fi achizitionate
ADVERTISEMENT

Ambasada Statelor Unite ale Americii organizează o licitație online a unor bunuri aflate în proprietatea Guvernului Statelor Unite (autovehicule, piese de mobilier, electrocasnice, echipamente IT, kituri de bun venit și alte consumabile).

Licitație online la Ambasada SUA din București. Ce obiecte pot fi achiziționate

Licitația va începe joi, 27 mai, la ora 8:30 AM și se va încheia duminică, 30 mai 2021, la ora 17.:00. Vizionarea fotografiilor obiectelor scoase la licitație și trimiterea ofertelor se poate face prin intermediul paginii de internet a Ambasadei.

ADVERTISEMENT

Potrivit reprezentanței Statelor Unite în România, programul în care pot fi inspectate personal autovehiculele este între orele 9:00 – 16:00, joi, 27 mai și vineri, 28 mai. Vizionările vor avea loc la poarta de serviciu a Ambasadei.

Ofertele se pot face numai în RON, iar plățile vor fi acceptate doar prin depunerea sumei datorate pentru articolele câștigate în contul bancar al Ambasadei, RO49CITI0000000120055143.

ADVERTISEMENT

Câștigătorii vor fi anunțați online pe site-ul licitației și vor avea la dispoziție trei zile, 31 mai, 1 și 2 iunie 2021, pentru a depune suma datorată.

Câștigătorul trebuie să își ridice obiectul câștigat luni, 7 iunie sau marți, 8 iunie 2021, în intervalul orar 8:30 – 16:00, la poarta de serviciu a Ambasadei, de pe bulevardul Dr. Liviu Librescu nr. 4-6, sector 1, București.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au stabilit relații diplomatice cu România în 1880, în urma dobândirii independenței României față de Imperiul Otoman, se arată pe pagina Ambasadei SUA la București.

Cele două țări au întrerupt legăturile diplomatice în urma declarării războiului Statelor Unite în 1941, dar le-au restabilit în 1947.

ADVERTISEMENT

Relațiile au rămas tensionate în timpul războiului rece, în timp ce România se afla sub conducerea comunistă.

Cu toate acestea, după ce revoluția din 1989 a pus capăt guvernării comuniste, politicile României au devenit fără echivoc pro-occidentale.

În deceniile care au urmat, Statele Unite și România au aprofundat relațiile prin creșterea cooperării pe obiective comune, inclusiv dezvoltarea economică și politică, reforma apărării și amenințări netradiționale, cum ar fi criminalitatea transnațională și neproliferarea armelor nucleare.

ADVERTISEMENT