News

Video. Liderul mișcării anti-vaccin din Italia susţine că vrea să se vaccineze după ce a ajuns la ATI

Liderul filialei mișcării anti-vacciniste din Treviso, Italia, crede acum în existența COVID-19, după ce a fost internat în spitalul din orașul din nordul țării din cauză că a fost infectat cu virusul.
03.12.2021 | 15:42
Video Liderul miscarii antivaccin din Italia sustine ca vrea sa se vaccineze dupa ce a ajuns la ATI
ADVERTISEMENT

Liderul mișcării anti-vaccin împotriva Covid-19 din Italia, Lorenzo Damiano, a început să aibă încredere în știință și să-și schimbe opinia despre virusul și pandemia COVID.

Liderul mișcării anti-vaccin din Italia vrea să se vaccineze

Lorenzo Damiano a ajuns la această concluzie după ce s-a infectat și a fost nevoit să fie internat în spital ca urmare a contactării a unei forme mai severe a virusului SARS-CoV-2. El le-a declarat jurnaliștilor italieni că se va vaccina, scrie ansa.it.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost liderul unor proteste ale celor care se opun vaccinării și ale celor care contestă existența COVID-19.

Acesta își conducea activitatea în Treviso, în apropiere de Veneția, și organiza des proteste și contra certificatului de sănătate Green Pass.

ADVERTISEMENT

A candidat pentru a fi primar

De asemenea, Damiano a participat chiar și la o competiție electorală pentru primăria din apropiere ca și candidat “Nuremberg nr. 2”, declarând că cei care se opun vaccinării sunt tratați ca și victimele Holocaustului.

Acesta și-a schimbat radical părerea în momentul în care a ajuns, în stare gravă, în spital la terapie intensivă.

ADVERTISEMENT

Damiano le-a spus reporterilor italieni că după o astfel de experiență negativă, petrecută în spital, a reușit să vadă lucrurile în mod diferit cu privire la această pandemie.

„În mod clar, viziunea mea s-a schimbat, sunt gata să spun lumii cât de important este să urmărești colectiv știința, cea care te vindecă și te salvează. Mă voi vaccina”, a spus Lorenzo Damiano.

ADVERTISEMENT

Doctorii din Italia declară că numărul de internări în cadrul spitalelor pentru persoanele care nu cred în vaccin a înregistrat o creștere cu 17% în întreaga țară.

Situația COVID din Italia

Incidența COVID-19 în Italia a crescut din nou, conform celui mai recent raport săptămânal de monitorizare a coronavirusului realizat de Ministerul Sănătății și de Institutul Superior de Sănătate (ISS) din Italia, crescând la 155 de cazuri la fiecare 100.000 de locuitori, comparativ cu 125 în raportul de săptămâna trecută, pe fondul continuării creșterii ratei de infectare, raportează ansa.it.

Autoritățile italiene declară că este dificilă depistarea și monitorizarea cazurilor după ce incidența trece de 50 de cazuri.

Cu toate acestea, în raport se mai arată că numărul de transmisii la nivel național Rt a fost de 1,20 pentru intervalul 10-23 noiembrie, în scădere de la 1,23 în cazul raportului de săptămâna trecută. Acest număr este încă mult peste pragul de 1, indicând că epidemia este într-o fază de expansiune.

Potrivit raportului, proporția locurilor de terapie intensivă din Italia ocupate de bolnavii de COVID a urcat de la 6,2% la 7,3%.

Raportul a precizat că numărul de locuri în spitalele normale care au fost ocupate de pacienții cu coronavirus a fost de 9,1%, în urcare de la 8,1% săptămâna trecută.

ADVERTISEMENT
Tags: