Fotbal intern

CFR Cluj, lider la final de 2018. Tradiţia care le dă fiori celor de la FCSB

CFR Cluj, lider la final de 2018. Tradiţia care le dă fiori celor de la FCSB
În ultimii trei ani, campioana de la sfârșitului anului calendaristic a câștigat și titlul

CFR Cluj a câștigat cu 2-0 partida jucată pe Arena Națională, în compania celor de la FCSB și și-a asigurat primul loc în clasamentul Ligii 1 Betano la sfârșitul anului 2018. Astfel, trupa din Gruia are 46 de puncte, cu șase mai multe decât FCSB și opt mai multe decât U Craiova.

De când s-a decis ca Liga 1 Betano să se joace în noua formulă cu sezonul regulat și play-off, FCSB nu a fost niciodată pe primul loc la sfârșitul unui an calendaristic. Mai mult, echipa care a fost pe această poziție a fost și cea care a câștigat titlul la sfârșitul play-off-ului!

Astra Giurgiu, campioana anului 2015 și câștigătoarea titlului în sezonul 2015/2016

Sezonul 2015-2016 a fost prima stagiune în noul format cu sezon regulat și play-off. În perioada 18-21 decembrie 2015 s-a jucat ultima rundă din 2015, iar la sfârșitul anului calendaristic Astra Giurgiu se afla pe primul loc, cu 46 de puncte. Viitorul Constanța se situa pe locul doi, cu 43 de puncte, Dinamo pe trei cu 41 în timp ce FCSB se afla doar pe locul 4, cu 40.

Clasamentul Ligii 1 Betano, la sfârșitul anului 2015

În cele din urmă Astra condusă de Marius Șumudică avea să câștige titlul. Asta în timp ce FCSB a reușit o revenire spectaculoasă și a urcat de pe locul patru, pe care se afla și la sfârșitul sezonului regulat până pe poziția secundă în clasamentul Ligii 1 Betano.

Marius Șumudică celebrează titlul din sezonul 2015/2016. Echipa sa a fost și „campioana iernii” în anul 2015

Viitorul, lider la sfârșitul anului 2016, campioană în Liga 1 în sezonul 2016/2017

Situația s-a repetat și în sezonul următor. La sfârșitul lui 2016, Viitorul Constanța avea 45 de puncte după 22 de etape și se afla pe primul loc. Cu 41 de puncte, FCSB era pe locul 2, în timp ce CS U Craiova completa podiumul, cu 40 de puncte. Situația în clasament s-a schimbat la sfârșitul sezonului regulat, după 26 de etape. Viitorul avea 51 de puncte, CFR Cluj urca până pe locul secund, cu 49, în timp ce FCSB a coborât pe trei, cu 47 de puncte.

Clasamentul Ligii 1 Betano, la sfârșitul anului 2016

După înjumătățirea punctelor, FCSB se afla la două puncte de Viitorul, distanță pe care a reușit să o recupereze în cele 10 partide din play-off. Înfrângerea din meciul direct din play-off, scor 1-3, a fost însă decisivă pentru FCSB, care a pierdut titlul în fața Viitorului, chiar dacă cele două formații au terminat la egalitate de puncte. Nici măcar TAS-ul nu a putut să îi dea câștig de cauză lui Gigi Becali, care a mai pierdut astfel un nou titlu printre degete.

FCSB a pierdut titlul în 2018. CFR Cluj, lider la sfârșitul anului 2017!

Anul 2017 avea să se termine pentru fotbalul românesc cu etapa a 22-a din Liga 1 Betano, disputată în perioada 15-18 decembrie. După această rundă, în care FCSB a învins Viitorul cu 2-0 și CFR Cluj a pierdut la Craiova, scor 1-2, clasamentul arăta în felul următor: 1. CFR Cluj – 49 de puncte, 2. FCSB – 47 de puncte și 3. CS U Craiova – 43 de puncte.

Clasamentul Ligii 1 Betano, la sfârșitul anului 2017

Aceeași situația avea să se producă și la sfârșitul sezonului regulat, când CFR a terminat cu 59 de puncte și FCSB cu 55. După o luptă dură în play-off, FCSB a reușit să recupereze dezavantajul față de trupa din Gruia și să ocupe primul loc, pierdut însă cu trei etape înainte de finalul sezonului, după înfrângerea neașteptată suferită la Iași, scor 0-1. Un egal în acel meci ar fi adus victoria finală pentru FCSB la sfârșitul sezonului, dar pentru a treia oară consecutiv „campioana” din iarnă s-a încoronat la sfârșitul play-off-ului.

Dan Petrescu, unul dintre antrenorii care i-au „furat” titlul lui FCSB în ultimii 3 ani

Așadar, istoria ne spune că șansele ca CFR Cluj să câștige titlul sunt destul de mari, după ce a reușit să se impună până în iarnă. Cu toate acestea, tot statisticile ne spuneau și că ultimele șase dueluri FCSB – CFR Cluj s-au terminat remiză, iar sâmbătă totul s-a schimbat. Dacă ținem cont că mai sunt cinci etape din sezonul regulat, plus un play-off în care echipele pornesc cu punctele înjumătățite, iar FCSB, CFR Cluj și U Craiova se vor întâlni între ele de două ori, atunci zarurile încă nu sunt aruncate!

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri