News

Lider al mafiei italiene, prins după ce a fost văzut pe Google Street View. Era căutat de 20 de ani

Un lider important al mafiei italiene, care a fost condamnat pentru crimă și trafic de droguri acum 20 de ani, fugit ulterior, a fost prins de Poliție după ce a fost depistat pe Google Street View.
06.01.2022 | 09:38
Lider al mafiei italiene prins dupa ce a fost vazut pe Google Street View Era cautat de 20 de ani
ADVERTISEMENT

Gioacchino Gammino, unul dintre cei mai temuți mafioți din Italia, a fost arestat în Galapagar, un oraș de lângă Madrid.

Poliția siciliană a efectuat mai multe investigații pentru prinderea mafiotului, în vârstă de 61 de ani, iar un mandat european de arestare a fost emis în 2014. Acesta a fost urmărit în Spania, iar Google Street View a ajutat la identificarea locației sale precise.

ADVERTISEMENT

De-a lungul ultimilor ani, acesta se căsătorise aici și chiar și-a schimbat numele în Manuel. Aici, el a lucrat ca bucătar și a deținut un magazin de fructe și legume.

Google Street View a ajutat la prinderea unui lider al mafiei italiene. Infractorul era căutat de 20 de ani

Cunoscutul instrumentul de navigare online, accesibil prin Google Maps, a surprins recent o imagine cu 2 bărbați discutând în fața unui magazin de fructe și legume numit El Huerto de Manu, sau Grădina lui Manu, din Galapagar.

ADVERTISEMENT

Poliția a constatat rapid că unul dintre indivizi semăna foarte mult cu mafiotul Gammino.

Ulterior, identitatea sa a fost confirmată atunci când i-a fost găsit numele şi pe o listă a unui restaurant din apropierea magazinului, acolo unde fugarul era bucătar. Acesta era recunoscut după cicatricea de pe partea stângă a bărbiei, scrie The Guardian.

Arestarea lui Gammino a avut loc la finele anului trecut, însă informații despre capturarea sa au ieşit abia acum la iveală, fiind confirmate de procurorul de caz, Francesco Lo Voi.

ADVERTISEMENT

”Nu este ca şi cum ne petrecem zilele urmărind Google Maps pentru a găsi fugari”, a spus el pentru sursa citată.

”Au fost multe investigaţii anterioare şi lungi, care ne-au condus în Spania. Eram pe un drum bun, iar Google Maps ne-a ajutat să confirmăm investigaţiile”.

ADVERTISEMENT

Gammino, după ce a fost prins: ”Cum m-ați găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani”

După 20 de ani în care a stat ascuns, Gammino a crezut că a reușit să rupă toate legăturile cu Sicilia. În momentul arestării sale, acesta a spus poliției: ”Cum m-ați găsit? Nici măcar nu mi-am sunat familia de 10 ani!”

Gammino a fugit dintr-o închisoare din Roma în 2002 și a fost condamnat la închisoare pe viață în anul următor pentru crimă.

A fost membru al unui clan mafiot sicilian cunoscut sub numele de Stidda și recunoscut ca unul dintre cei mai căutați gangsteri din Italia.

ADVERTISEMENT