News

Lider PNL, amenințări la adresa Austriei după declarațiile cancelarului Nehammer: ”Vor exista repercusiuni foarte grave”

Un lider important al PNL a lansat amenințări la adresa Austriei, la scurt timp după ce cancelarul Karl Nehammer și-a reiterat opoziția față de intrarea României în Schengen.
07.12.2022 | 20:58
Lider PNL amenintari la adresa Austriei dupa declaratiile cancelarului Nehammer Vor exista repercusiuni foarte grave
Un lider PNL amenință Austria cu ”repercusiuni foarte grave” dacă România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Speranțele că Austria va da un vot favorabil aderării României la Spațiul Schengen aproape că s-au năruit, miercuri seara.

Un lider PNL amenință Austria cu ”repercusiuni foarte grave” dacă România nu va fi acceptată în Spațiul Schengen

Cancelarul Karl Nehammer a insistat, într-o conferință de presă susținută la Viena, că România și Bulgaria nu sunt pregătite pentru intrarea în spațiul european fără frontiere.

ADVERTISEMENT

Imediat după declarațiile oficialului austriac, din România a venit o reacție extrem de dură. Un liberal de prim-plan a lansat amenințări la adresa statului din centrul Europei.

Vicepreședintele PNL, Robert Sighiartău, a declarat, la Prima News TV, că dacă aceasta este concluzia şi la votul de joi, din Consiliul JAI (Justiție și Afaceri Interne), vor exista repercusiuni foarte grave în relaţiile bilaterale dintre cele două ţări.

ADVERTISEMENT

”Dacă aceasta este concluzia şi la votul de mâine, eu vă spun că va avea repercursiuni foarte grave într relaţiile bilaterale dintre cele două ţări şi aici mă refer în special la presiunea populară care va exista asupra firmelor austriece care sunt în România dar şi asupra reprezentanţilor politici din Austria”, a spus Sighiartău, conform News.ro.

Ce va face România dacă Austria nu votează aderarea țării noastre la Schengen

Deși a ținut să sublinieze că declarațiile sale nu sunt amenințări față de Austria, Sighiartău a detaliat ce ar putea păți companiile austriece în relația cu statul român.

ADVERTISEMENT

Deputatul liberal a spus că există pârghii legale și ”cu siguranță” se va acționa dacă România va avea de suferit, joi, în Consiliul JAI.

”Nu vrem să le anunţăm acum (n.r. măsuri anti Austria), îl avem pe preşedinte, pe premier, care se vor pronunţa şi avem şi pârghii parlamentare şi de alt fel ca să înţeleagă şi celelalte ţări şi Austria că nu te poţi juca în aceste momente complicate pentru Europa cu chestiuni politice.

ADVERTISEMENT

Există pârghii şi se va acţiona cu siguranţă.În primul rând nu ar trebui să mai câştige contracte firmele din Austria în România, dacă se comportă aşa.

În orice stat din UE, dacă nu există respect faţă de celălalt stat există o mare problemă”, a mai spus Sighiartău.

ADVERTISEMENT