News
notix pixel id

Cine sunt oamenii care îi atacă poziția de lider în PNL lui Florin Cîțu! Trei nume grele care pot prelua conducerea

Cine sunt oamenii care îi atacă poziția de lider în PNL lui Florin Cîțu! Trei nume grele ar putea să își ceară drepturile la viitorul congres al liberalilor.
08.12.2021 | 14:30
Cine sunt oamenii care îi atacă poziția de lider în PNL lui Florin Cîțu! Trei nume grele care pot prelua conducerea
Cine îi atacă poziția de lider în PNL lui Florin Cîțu! Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Partidul Național Liberal și-a ales președintele în urmă cu doar câteva luni, dar nu e liniște deloc în sânul formațiunii. Mai ales că, Florin Cîțu, noul lider al liberalilor a pierdut enorm la capitolul credibilitate și pare chiar tras pe o linie moartă după ce Iohannis l-a acceptat pe Nicolae Ciucă în rol de premier.

De altfel, chiar și alegerile în cadrul partidului au fost unele cu cântec. Ludovic Orban s-a luptat pentru fiecare vot în parte și doar susținerea puternică a președintelui Klaus Iohannis l-a propulsat pe Cîțu în fruntea partidului.

Cine sunt oamenii care îi atacă poziția în PNL lui Florin Cîțu!

Nu a mai durat mult până când au apărut contrele și coaliția cu PSD a avut darul de a scoate la iveală toate dedesubturile formațiunii. Culmea, negocierile cu social democrații l-au dus pe Cîțu la un minim de încredere și liberalii încearcă din mers o reorientare.

ADVERTISEMENT

Drept pentru care nume grele ale partidului au ieșit la atac și au propus deja mai multe variante pentru viitorul partidului. Cîțu nu se află în niciuna și pare că a devenit personajul negativ, personaj de care gruparea încearcă să se descotorosească.

A fost lansată deja și ideea unui congres extraordinar care ar putea avea loc anul viitor, undeva în vară, cel mai târziu în toamnă. Se întâmplă lucrul acesta după ce întreaga cotă de încredere a formațiunii este mai scăzută ca niciodată şi merge în jos cu trecerea timpului.

ADVERTISEMENT

Între timp liberalii își aleg deja favoriții, semn evident că era Florin Cîțu nici nu a apucat să înceapă prea bine că s-a și terminat. Reprezentanții partidului nu se feresc și au transmis chiar și numele celor care ar putea să preia conducerea.

Așa au apărut variantele Dan Motreanu, Emil Boc sau Ilie Bolojan, despre care liberalii cred că ar repune partidul pe o traiectorie corectă.

ADVERTISEMENT

Cine îl susține pe Dan Motreanu la șefia PNL

Interesant este că Dan Motreanu are parte de un sprijin important. De curând chiar fostul președinte al liberalilor, Valeriu Stoica a fost cel care l-a nominalizat pentru conducere.

Stoica a precizat și el că nu crede că Florin Cîţu va putea să reziste ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, până în 2024, aşa cum şi-a propus și l-a nominalizat pe Dan Motreanu, care ar avea atât susţinere în partid, dar este şi perceput ca un liberal autentic.

ADVERTISEMENT

Dan Motreanu este membru al Partidului Național Liberal din anul 1990.  A deținut funcțiile de vicepreședinte al organizației municipale Alba Iulia a PNL și de vicepreședinte al organizației județene PNL Alba. A activat și în Biroul Permanent Național al Tineretului Liberal, după care în perioada 2002-2005 a deținut funcția de președinte al TNL. În anul 2005 a fost ales ca secretar general al Partidului Naționale Liberal, deținând această funcție timp de un an până la preluarea funcției ministeriale.

La 6 decembrie 2006, Dan Ștefan Motreanu a fost numit prin decret prezidențial în funcția de ministru al agriculturii, pădurilor și dezvoltării rurale în Guvernul Tăriceanu. A fost pus pe liber după ce a căzut guvernul.

ADVERTISEMENT

Ilie Bolojan, eterna soluție de la Oradea

Ilie Bolojan s-a remarcat prin acțiunile pe care le-a întreprins la Oradea, oraș despre care mulți spun că a fost schimbat din temelii de reformele și administrația propusă de el. Nu e prima oară când numele lui Bolojan s-a auzit atunci când s-a discutat despre funcții importante.

La un moment dat, fostul edil al Oradei era văzut și ca un posibil premier. „De ce nu? Contează foarte mult profilul pe care îl aşteaptă cetăţeanul român la alegerile electorale.

Dacă se merge pe profilul de administrator, de primar, de om care a făcut ceva pentru comunitate, cu siguranţă că este  un candidat redutabil”, a transmis chiar Dan Motreanu la Digi 24 despre colegul său de partid.

Din 1993 este membru al PNL Ilie Bolojan. A fost consilier local al orașului Aleșd, apoi membru în Consiliul Județean Bihor. A deținut și funcția de prefect al județului Bihor, dar a activat și ca secretar general al Guvernului.

Emil Boc, varianta de la Cluj pentru salvarea liberalilor

Un alt nume care s-ar putea afla pe masa propunerilor pentru revitalizarea PNL este Emil Boc. Primarul Clujului a avut parte mereu de susținere în interiorul formațiunii.

„Boc, de asemenea, ar putea fi un candidat redutabil. În acest moment sunt cele două nume. Ar putea fi şi actualul prim ministru dacă confirmă în funcţie. L-aş susţine ca membru de partid pe cel care stă cel mai bine în sondaje”, a concluzionat Dan Motreanu.

Boc se află la cel de-al cincilea mandat de primar al Clujului și a condus în trecut chiar și guvernul României. În octombrie 2009, executivul lui Emil Boc a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce toți miniștrii PSD s-au retras din guvern. Boc a continuat să asigure interimatul, fiind în același timp premier și ministru interimar al educației.

După ce Traian Băsescu, susținut de Partidul Democrat-Liberal, a obținut un nou mandat de președinte al României la alegerile din decembrie 2009, Emil Boc a fost din nou desemnat candidat la funcția de prim-ministru și a fost reînvestit în funcție. Și-a prezentat demisia ca urmare a protestelor din ianuarie 2012

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri